Blogi 27.10.2017

Suomen ajoneuvokanta on vanhaa ja perinteet istuvat meissä syvällä. Tästä huolimatta merkit autoilun murroksesta ovat näkyvissä myös meillä ja korjausalan ammattilaisten on vastattava tähän haasteeseen. Ketjuuntuminen, kattavat korjauspalveluverkostot ja hyvä palvelu ovat luonnollinen vastaus modernin autoilun vaatimuksiin.

Trafin helmikuisen tiedotteen mukaan Suomen ajoneuvokanta on yksi Euroopan unionin vanhimmista. Autoilun murros on silti havaittavissa myös meillä. Esimerkiksi liikennekäytössä olleiden ladattavien hybridihenkilöautojen ja täyssähköautojen määrä yli kaksinkertaistui vuosien 2015 ja 2016 välillä. Samalla käyttämämme teknologia ja palvelut kehittyvät jatkuvasti. Tämä tuo autojen vauriokorjaukseen uusia haasteita, joihin alan toimijoiden on pystyttävä vastaamaan.

Kaikki alkaa palvelusta

Asioiden hoitaminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan. Taskuistamme löytyy sovellus pitkälti kaikkiin tarpeisiin ja vaadimme palveluntarjoajilta sujuvaa asiakaskokemusta. Autokorjaamoista puhuttaessa kuulee kuitenkin usein tuskastelua autoilijoilta. Mihin auto tulisi viedä? Kauanko vaurion korjaaminen tarkalleen kestää? Mikä on toimenpiteiden hinta, ja miksi?

Tähän ongelmaan valtakunnalliset palveluketjut pystyvät tarjoamaan toimivan ratkaisun. Kun palvelun taso on samaa riippumatta siitä, missä päin Suomea korjauspalvelu tehdään, voi asiakas luottaa siihen, että hän saa aina asiantuntevaa, nopeaa ja tasalaatuista palvelua vaurion sattuessa. Samalla vakuutusyhtiöt pystyvät virtaviivaistamaan perinteisesti hyvin kirjavia kumppaniverkostojaan.

Uudet autot, uudet kujeet

Sähköautojen käytön lisääntymisen esteenä ovat lyhyet toimintasäteet ja toistaiseksi puutteellinen latausinfrastruktuuri, mutta tilanne on paranemassa molemmilla osa-alueilla. Esimerkiksi Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti tammikuussa tukevansa lähes viidellä miljoonalla eurolla sähköautojen latausverkoston kasvattamista Suomessa. Tämänkaltaiset panostukset tulevat moninkertaistamaan tarjolla olevien latauspisteiden määrän, mikä tekee osaltaan sähköautoilusta alati houkuttelevamman vaihtoehdon kuluttajalle.

Sähköautot, eritoten Tesla-ajoneuvot, vaativat korjaajaltaan tyystin erilaisia taitoja kuin perinteiset kyydittäjät. Teslojen korirakenteet ovat täysin alumiinisia ja tietotekniikalla on merkittävä rooli ajoneuvojen toiminnassa. Vauriokorjaamojen onkin panostettava tulevaisuudessa henkilökunnan osaamisen kehittämiseen. Tämä taas vaatii resursseja, joita etenkin isoilta korjaamoketjuilta löytyy.

Viimeisintä osaamista kautta maan

Autoklinikalla olemme pyrkineet kasvattamaan palveluverkostoamme, jotta voisimme vastata autoilijoiden tarpeisiin nopeasti kautta maan. Panostamalla erinomaiseen palveluun haluamme taata, että asiakkaamme saavat parasta ja tasalaatuista vauriokorjausta kaikissa Autoklinikan toimipisteissä, paikkakunnasta riippumatta.

Erinomaisen palvelumme taustalla on työvoimamme aktiivinen kouluttaminen. Korjaamoistamme löytyy vahvaa osaamista esimerkiksi alumiinihitsauksessa ja sähköautojen korjaamisessa, ja olemmekin Suomen ainoa Teslan auktorisoima vauriokorjaamoketju.

Toinen erikoisuutemme on Paintless Dent Repair, tuttavallisemmin PDR tai koukkuoikaisu. Menetelmän avulla pienet, maalipinnaltaan ehjät peltivauriot voidaan korjata laadukkaasti ilman maalausta tai osien vaihtoa. Tämä säästä aikaa ja vähentää kustannuksia. PDR-menetelmä on käsityötä parhaimmillaan ja sen todellisia taitajia on Suomessa vain muutamia.

Mielestämme hyvä palvelukokemus starttaa jo viihtyisistä korjaamotiloista, joihin asiakkaan on mukava tulla. Pyrimme aina siihen, että kustannukset, korjaustapa ja töiden aikataulu kerrotaan asiakkaalle selkeästi ja niissä myös pysytään. Tarvittaessa hoidamme vuokra-auton käyttöön korjauksen ajaksi, ja luonnollisesti panostamme aina ensiluokkaiseen työn laatuun.

Lisäksi mittaamme jatkuvasti asiakastyytyväisyyttämme ja teemme lujasti töitä, että se pysyy erinomaisella tasolla. Tervetuloa tutustumaan palveluihimme, mikäli autosi on vaikkapa tuulilasinkorjauksen tai lommonsuoristuksen tarpeessa. Meille voit tulla vauriotarkastukseen aina ilman ajanvarausta!

Sujuvaa arkea kaikille lukijoille toivottaen,

Marko Tikkanen

Operatiivinen johtaja

Markolla on vuosien kokemus asiakaspalvelusta ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Hän vastaa Autoklinikalla korjaamoverkoston laadukkaasta ja sujuvasta toiminnasta.