Sijaisauto avuksi

Tarvitsetko sijaisauton korjauksen ajaksi?

Kerro meille korjausaikaa varatessasi, mikäli tarvitset sijaisauton arkeasi helpottamaan. Järjestämme sen sinulle vuokraamokumppaneidemme kautta ja huolehdimme, että se on valmiina käyttöösi sovittuna ajankohtana. Voit palauttaa sijaisauton takaisin samalla kun noudat oman autosi korjauksesta.

Sijaisauton hintaan vaikuttavat tekijät

Sijaisauton hintaan vaikuttaa mm. auton kokoluokka ja paikkakunta. Hinnat vaihtelevat noin 50 eurosta ylöspäin per päivä. Ennen sijaisauton vuokraamista, sinun kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstäsi, mitä kuluja se korvaa. Voimme tehdä tämän myös yhdessä tuodessasi autosi meille vahinkotarkastukseen tai ottaessasi yhteyttä.

Aiheutitko vahingon itse?

Vakuutusyhtiösi korvaa sinulle kokonaisuudessaan sijaisautosta syntyneet kustannukset, jos sinulla on vakuutuksessasi sijaisauton kattava turva (kaskovahinko). Tämä kannattaa varmistaa vakuutusyhtiöstä ennen auton vuokrausta.

Ajatko yrityksen autolla?

Tee silloin vahinkoilmoitus työnantajasi vakuutusyhtiöön. Mikäli olet kolarissa syytön osapuoli ja autosi on rahoitusleasingauto, korvaa vastapuolen vakuutusyhtiö sijaisauton vuokrauskuluista 94 %. Mikäli kyseessä on huoltoleasingauto, korvaa vastapuoli täydet 100 %.

Oletko liikennevahingossa syytön osapuoli?

Ennen kuin saat sijaisauton käyttöösi, tulee sinun tehdä käyttötarveselvitys vastapuolen vakuutusyhtiöön. Selvityksellä osoitat, että tarvitset autoa työssäsi tai auto on päivittäisen liikkumisen kannalta sinulle tarpeen. Vastapuolen vakuutusyhtiö korvaa tällöin sijaisauton kuluista 94 % ja loput 6 % sinun tulee maksaa itse. Korvaus perustuu liikennevakuutuslakiin, ja 6 % osuus siihen että oma auto ei kulu sijaisauton käytön aikana. Kuuden prosentin osuus tarkoittaa muutamaa euroa päivässä.