Tarvitsetko sijaisauton korjauksen ajaksi?

Kerro meille korjausaikaa varatessasi, mikäli tarvitset sijaisauton arkeasi helpottamaan. Järjestämme sen sinulle kumppanivuokraamojemme kautta ja huolehdimme, että se on valmiina käyttöösi sovittuna ajankohtana. Voit palauttaa sijaisauton takaisin samalla, kun noudat oman autosi korjauksesta.

Mikäli sinulla on vakuutuksessasi sijaisauton kattava turva, on vuokraus sinulle veloitukseton. Jos taas vakuutukseesi ei sisälly sijausautoetua eli maksat sijaisauton vuokrauksen itse, voit vuokrata sen edullisesti kumppanivuokraamojemme kautta. Täältä näet paikkakuntakohtaisen hinnaston.

Sijaisauton vuokrahintaan vaikuttavat tekijät

Sijaisauton hintaan vaikuttaa mm. auton kokoluokka ja paikkakunta. Hinnat vaihtelevat noin 40 eurosta ylöspäin per päivä. Täältä löydät lisätietoa kumppanivuokraamojemme hinnoista. Ennen sijaisauton vuokraamista, sinun kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstäsi, mitä kuluja se korvaa. Voimme tehdä tämän myös yhdessä tuodessasi autosi meille vahinkotarkastukseen tai ottaessasi yhteyttä.

Aiheutitko vahingon itse?

Jos aiheutit vahingon itse, korvaa vakuutusyhtiösi sinulle sijaisautosta syntyneet kustannukset kokonaisuudessaan, mikäli sinulla on vakuutuksessasi sijaisauton kattava turva (kaskovahinko). Mikäli vakuutukseesi ei sisälly sijausautoturvaa eli maksat sijaisauton itse, tekee vuokraamokumppanimme sinulle halutessasi tarjouksen auton vuokrasta.

Oletko liikennevahingossa syytön osapuoli?

Mikäli olet liikennevahingossa syytön osapuoli, niin ennen kuin saat vastapuolen vakuutusyhtiön korvaaman sijaisauton käyttöösi, tulee sinun tehdä käyttötarveselvitys vastapuolen vakuutusyhtiöön. Selvityksellä osoitat, että tarvitset autoa työssäsi tai auto on päivittäisen liikkumisen kannalta sinulle tarpeen.

Vastapuolen vakuutusyhtiö korvaa tällöin sijaisauton kuluista 94 % ja loput 6 % sinun tulee maksaa itse. Korvaus perustuu liikennevakuutuslakiin, ja 6 % osuus siihen, että oma auto ei kulu sijaisauton käytön aikana. Kuuden prosentin osuus tarkoittaa muutamaa euroa päivässä.

Ajatko yrityksen autolla?

Jos ajat yrityksen omistamaa autoa, tee silloin vahinkoilmoitus työnantajasi vakuutusyhtiöön. Mikäli olet kolarissa syytön osapuoli ja autosi on rahoitusleasingauto, korvaa vastapuolen vakuutusyhtiö sijaisauton vuokrauskuluista 94 %. Mikäli kyseessä on huoltoleasingauto, korvaa vastapuolen vakuutusyhtiö täydet 100 %.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.