Tuulilasin vaihto

Milloin rikkinäinen tuulilasi pitää vaihtaa?

Jos kiveniskemä tuulilasissa on päässyt laajenemaan, tuulilasissa on halkeama tai isompi särö, on lasia vaikea saada enää paikkaamalla kuntoon. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos vaurio tuulilasissa on yli kahden euron kokoinen, on se usein vaihdettava uuteen. Myös vaurion sijainti lähellä tuulilasin reunaa tai kamera-alueella edellyttää usein lasin vaihtamista.

Vaihdamme tuulilasit kaikkiin automerkkeihin

Autoklinikan valtakunnallinen tuulilasikorjausverkosto kattaa lähes 60 pistettä ja määrällisesti korjaamme eniten tuulilasivaurioita Suomessa. Voit luottaa osaamiseemme kaikkien automerkkien kohdalla ja olemme jokaisen vakuutusyhtiön valtuuttama lasikorjaamokumppani. Käytämme lasivaihdoissamme maailman johtavan lasivalmistajan Pilkingtonin laadukkaita tuulilaseja tai auton valmistajan alkuperäisiä laseja. Meillä hoituu myös auton taka- ja sivulasien korjaukset.

Huolehdimme tuulilasisi kalibroinnista

Jos autosi tuulilasiin sisältyy ajoa helpottavia tukijärjestelmiä kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin (ACC), kaista-avustin (LKA) tai hätäjarrujärjestelmä (AEB) huolehdimme niiden kalibroinnista lasin vaihdon jälkeen. Rikkoutuneet lasit hoidamme kierrätykseen.

 

Miten voin varata ajan tuulilasin vaihtoon?

Voit varata ajan tuulilasin vaihtoon klikkaamalla tästä. Erillistä vahinkotarkastusta ei tarvita ja suurin osa kumppanivakuutusyhtiöistämme ei edellytä vahinkoilmoituksen tekemistä kun vaihdatat lasisi Autoklinikalla. Tuulilasin vaihto hoituu päivässä eli kun tuot autosi aamulla korjaukseen, saat sen iltapäivällä korjattuna takaisin.

Mikäli sinulla on lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran. Jos sinulla ei ole lasivakuutusta, voit tiedustella hintaa tuulilasin vaihdolle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Miten kauan tuulilasin vaihto kestää?

Tuulilasin vaihto hoituu päivässä. Eli kun tuot autosi aamulla Autoklinikalle tuulilasin vaihtoon, saat sen iltapäivällä korjattuna takaisin. Ilmoitamme sinulle tekstiviestillä tai soitamme, kun autosi on valmis noudettavaksi. Mikäli tarvitset sijaisauton korjauksen ajaksi, järjestyy se vuokraamokumppaneidemme kautta.

Katso video – tuulilasin vaihto

Mikä on tuulilasin vaihdon hinta?

Mikäli autosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran ja Autoklinikka huolehtii muista kustannuksista vakuutusyhtiösi kanssa. Tuulilasin vaihdon omavastuu on vakuutusyhtiöstä riippuen noin 100-250 euroa.

Jos autossasi ei ole täyskaskoa tai erillistä lasivakuutusta, saat meiltä kustannusarvion korjaustyöstä. Voit myös tiedustella hintaa tuulilasin vaihdolle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Uuden tuulilasin hintaan vaikuttavat lasin malli sekä lasin lisäominaisuudet kuten kameratekniikka, ajotukijärjestelmät ja lasin lämmitys. Tuulilasin vaihtaminen ilman lasivakuutusta maksaa Autoklinikalla noin 200 eurosta ylöspäin.

Miten toimia jos sinulla on halkeama tuulilasissa?

  • Jos tuulilasi on rikki, tuulilasissa on halkeama tai isompi särö, on se vaihdettava uuteen
  • Autoklinikalla hoituu myös auton takalasin vaihto ja auton sivulasin vaihto
  • Varaa aika korjaukseen verkossa tästä tai tule näyttämään rikkoutunutta tuulilasiasi lähimmälle Autoklinikalle
  • Tuulilasin vaihto hoituu päivässä eli kun tuot autosi aamulla korjaukseen, saat sen iltapäivällä takaisin
  • Mikäli sinulla on lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuun verran
  • Tuulilasin vaihdon omavastuu vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen 100-250 euron välillä
  • Tuulilasin vaihdon hinta Autoklinikalla on 200 eurosta ylöspäin

Autoklinikka on vastuullinen valinta

Teemme aktiivisesti työtä ympäristöhaittojen minimoimiseksi kaikessa toiminnassamme ja pyrimme mahdollisimman vihreään korjausprosessiin. Tämä tarkoittaa, että  tarpeettomia osia ei vaihdeta, turhaa työtä ei tehdä ja kaikki korjataan mikä korjattavissa on. Lajittelemme ja kierrätämme myös kaikki vanhat osat tarkasti ja huolellisesti.

Olemme tunnistaneet neljä kestävän kehityksen kannalta tärkeää osa-aluetta toiminnassamme, joiden ympäristövaikutusten vähentämiseen kiinnitämme erityistä huomiota. Nämä ovat: varaosien käyttö, energian kulutus, jätteiden käsittely ja kemikaalien käyttö. Lue lisää.

Varaa aika verkossa tai soita asiakaspalveluumme (24h).