Milloin rikkinäinen tuulilasi pitää vaihtaa?

Jos kiveniskemä tuulilasissa on päässyt laajenemaan, tuulilasissa on halkeama tai isompi särö, on lasia vaikea saada enää paikkaamalla kuntoon. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos vaurio tuulilasissa on yli kahden euron kokoinen, on se vaihdettava uuteen. Myös vaurion sijainti lähellä tuulilasin reunaa tai kamera-alueella edellyttää monesti tuulilasin vaihtoa.

Esimerkkejä tuulilasin vaihdon vaatimista vaurioista

Vaihdamme tuulilasit kaikkiin automerkkeihin

Korjausverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ja määrällisesti korjaamme eniten tuulilasivaurioita Suomessa. Voit luottaa osaamiseemme kaikkien automerkkien kohdalla ja olemme jokaisen vakuutusyhtiön valtuuttama lasikorjaamokumppani. Käytämme lasivaihdoissa Pilkingtonin laadukkaita tuulilaseja tai auton valmistajan alkuperäisiä laseja. Meillä hoituu myös auton taka- ja sivulasien vaihdot ja korjaukset.

 

Huolehdimme tuulilasisi kalibroinnista

Jos autosi tuulilasiin sisältyy ajoa helpottavia tukijärjestelmiä kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin (ACC), kaista-avustin (LKA) tai hätäjarrujärjestelmä (AEB) huolehdimme niiden kalibroinnista lasin vaihdon jälkeen.

Kalibroinnilla varmistetaan, että nämä järjestelmät toimivat kuten pitääkin myös kun lasi on vaihdettu. Kalibrointi suoritetaan aina valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tietyissä automerkeissä siihen sisältyy myös kalibrointiajo. Rikkoutuneet tuulilasit hoidamme kierrätykseen.

Miten voin varata ajan tuulilasin vaihtoon?

Voit varata ajan tuulilasin vaihtoon klikkaamalla tästä. Vahinkotarkastusta ei tarvita ja suurin osa vakuutusyhtiöistä ei yleensä edellytä vahinkoilmoituksen tekemistä jos vaihdatat lasisi Autoklinikalla. Eli lasivakuutusasiakkaana voit varata ajan tuulilasin vaihtoon suoraan valitsemaasi Autoklinikan pisteeseen ja me välitämme vakuutusyhtiöösi tarvittavat tiedot. Tuulilasin vaihto hoituu päivässä eli kun tuot autosi aamulla korjaukseen, saat sen iltapäivällä takaisin.

Mikäli sinulla on lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran. Jos sinulla ei ole lasivakuutusta, voit tiedustella hintaa tuulilasin vaihdolle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Miten kauan tuulilasin vaihto kestää?

Tuulilasin vaihto hoituu päivässä. Eli kun tuot autosi aamulla Autoklinikalle tuulilasin vaihtoon, saat sen iltapäivällä korjattuna takaisin. Ilmoitamme sinulle tekstiviestillä tai soitamme, kun autosi on valmis noudettavaksi. Mikäli tarvitset sijaisauton tuulilasin vaihdon ajaksi, järjestyy se vuokraamokumppaneidemme kautta.

Tuulilasin vaihdon työvaiheet

Mikä on tuulilasin vaihdon hinta?

Mikäli autosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran ja Autoklinikka huolehtii muista kustannuksista vakuutusyhtiösi kanssa. Tuulilasin vaihdon omavastuu on vakuutusyhtiöstä riippuen noin 100-250 euroa.

Jos autossasi ei ole täyskaskoa tai erillistä lasivakuutusta, saat meiltä kustannusarvion tuulilasin vaihdon hinnasta. Voit myös tiedustella kustannusta tuulilasin vaihdolle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Uuden tuulilasin hintaan vaikuttavat lasin malli sekä lasin lisäominaisuudet kuten kameratekniikka, ajotukijärjestelmät ja lasin lämmitys. Tuulilasin vaihtaminen ilman lasivakuutusta maksaa Autoklinikalla noin 200 eurosta ylöspäin.

Miten toimia jos sinulla on halkeama tuulilasissa?

  • Jos tuulilasi on rikki, tuulilasissa on halkeama tai isompi särö, on tuulilasi vaihdettava uuteen
  • Autoklinikalla hoituu myös auton takalasin vaihto ja auton sivulasin vaihto
  • Varaa aika tuulilasin vaihtoon tästä tai tule näyttämään rikkoutunutta tuulilasiasi korjaamolle
  • Tuulilasin vaihto hoituu päivässä eli kun tuot autosi aamulla korjaukseen, saat sen iltapäivällä takaisin
  • Mikäli sinulla on lasivakuutus, maksat tuulilasin vaihdosta vain vakuutuksesi omavastuun verran
  • Tuulilasin vaihdon omavastuu vaihtelee vakuutusyhtiöstä riippuen 100-250 euron välillä
  • Tuulilasin vaihdon hinta Autoklinikalla on 200 eurosta ylöspäin

Autoklinikka on vastuullinen valinta

Teemme aktiivisesti työtä ympäristöhaittojen minimoimiseksi kaikessa toiminnassamme ja pyrimme mahdollisimman vihreään korjausprosessiin. Tämä tarkoittaa, että  tarpeettomia osia ei vaihdeta, turhaa työtä ei tehdä ja kaikki korjataan mikä korjattavissa on. Lajittelemme ja kierrätämme myös kaikki vanhat osat tarkasti ja huolellisesti.

Olemme tunnistaneet neljä kestävän kehityksen kannalta tärkeää osa-aluetta toiminnassamme, joiden ympäristövaikutusten vähentämiseen kiinnitämme erityistä huomiota. Nämä ovat: varaosien käyttö, energian kulutus, jätteiden käsittely ja kemikaalien käyttö. Lue lisää.

Varaa aika verkossa tai soita asiakaspalveluumme (24h).