Lommon oikaisu - PDR säästää aikaa ja rahaa

Lommon oikaisu maalamatta (PDR)

Onko autossasi pieni kolhu tai lommo?

Pienen lommon tai kolhun korjaus hoituu Autoklinikalla parhaimmillaan alle tunnissa ja vain murto-osalla perinteisen korjausmenetelmän kustannuksista. Tämän mahdollistaa aikaa, rahaa ja ympäristöä säästävä PDR-menetelmä (Paintless Dent Repair).

Milloin lommo voidaan oikaista PDR-tekniikalla?

PDR-menetelmällä voidaan oikeasta maalaamatta pienet kolhut, joiden maalipinta on ehjä ja jotka sijaitsevat sellaisessa paikassa, että niitä voidaan käsitellä auton pellin taustapuolelta. Useimmiten PDR-tekniikalla korjattavat vauriot ovat esimerkiksi parkkipaikoilla syntyneitä pieniä, alle kanamunan kokoisia painaumia auton kyljessä tai raekuurojen, lumikuormien tai puunoksien aiheuttamia kolhuja auton pellissä.

Teknavi kävi katsomassa miten parkkipaikalla syntynyt kolhu oikaistaan PDR-menetelmällä. Lue koko juttu ja katso kuvat.

PDR-tekniikan edut ja kustannukset

PDR-tekniikalla tehtävä lommon oikaisu maksaa alkaen 150 euroa. Kustannusarvion teettäminen eli arviointi onko autosi lommo tai kolhu menetelmällä korjattavissa, on aina veloituksetonta.

PDR-tekniikka on perinteistä peltikorjausta edullisempi menetelmä, sillä korjaamiseen ei tarvita maalia tai erillisiä varaosia. Perinteisellä peltikorjausmenetelmällä voi sama työ vaatia 2-3 päivää kun PDR-tekniikalla korjaus hoituu alle parissa tunnissa. Kolhun korjaus maalaamatta säästää myös ympäristöä sillä sen hiilijalanjälki on lähes nolla.

Näin lommo oikenee PDR-tekniikalla

Kuvat – ennen ja jälkeen


Video – PDR-oikaisun työvaiheet

Kysy lisää PDR-ammattilaisiltamme

PDR-menetelmällä tehtävä kolhun ja lommon oikaisu on käsityötä parhaimmillaan ja alan ehdottomia taitajia on Suomessa vain muutamia. Kokeneet kolhumestarimme Juha, Vesa, Osku ja Maksim vierailevat säännöllisesti pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan ja Turun Autoklinikoilla tekemässä PDR-korjauksia, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. Tuo autosi näytille lähimmälle Autoklinikalle niin arvioimme onko kolhu PDR-menetelmällä korjattavissa.

PDR-menetelmän ja perinteisen peltikorjauksen erot

Korjaustyö PDR-korjaus Perinteinen peltikorjaus
Hinta alkaen 150 euroa yli 500 euroa
Korjausaika noin tunti keskimäärin 4 työpäivää
Maalaustyö ei tarvita, maalipinnan oltava ehjä tarvitaan jos vaurio rikkonut maalipinnan
Kolhun koko noin 1-10 cm laajuinen painauma isompi lommo tai vaurio
Tyypillinen korjaus parkkipaikalla oven iskusta syntynyt kolhu kyljessä kolarivaurio
Varaosat ei tarvita arvioidaan tilannekohtaisesti

Autoklinikka on aina myös vastuullinen valinta