Onko autossasi pieni kolhu tai lommo?

Pienen lommon tai parkkipaikkakolhun korjaus hoituu Autoklinikalla parhaimmillaan alle tunnissa ja vain murto-osalla perinteisen korjausmenetelmän kustannuksista. Tämän mahdollistaa aikaa, rahaa ja ympäristöä säästävä PDR-menetelmä (Paintless Dent Repair).

Milloin auton lommo voidaan oikaista PDR-tekniikalla?

PDR-menetelmällä voidaan oikaista pienet kolhut, joiden maalipinta on ehjä ja jotka sijaitsevat sellaisessa kohdassa, että niitä voidaan käsitellä korjaukseen tarvittavilla erikoistyökaluilla.

Useimmiten PDR-tekniikalla korjattavat autovauriot ovat esimerkiksi pieniä parkkipaikkakolhuja, kevyitä iskemiä auton pinnassa tai alle kanamunan kokoisia painaumia auton ovissa. Myös monet luonnonilmiöiden aiheuttamat autovauriot kuten raekuurojen, lumikuormien tai puunoksien aiheuttamat kolhut ovat korjattavissa menetelmällä.

Teknavi kävi katsomassa miten parkkipaikalla syntynyt kolhu oikaistaan PDR-menetelmällä. Lue koko juttu ja katso kuvat.

PDR-tekniikan edut ja kustannukset

PDR-tekniikalla tehtävä lommon oikaisu maksaa alkaen 199 euroa. Kustannusarvion teettäminen eli arviointi onko autosi lommo tai kolhu menetelmällä korjattavissa, on aina veloitukseton.

PDR-tekniikka on perinteistä auton peltikorjausta edullisempi menetelmä, sillä korjaamiseen ei tarvita maalia, energiaa tai erillisiä osia.  Perinteisellä peltikorjausmenetelmällä voi sama auton korjaustyö vaatia 2-3 päivää, kun PDR-tekniikalla se hoituu alle parissa tunnissa. Auton peltikolhun korjaus maalaamatta säästää myös ympäristöä sillä sen hiilijalanjälki on lähes nolla.

Näin lommo oikenee PDR-tekniikalla

Kuvat – ennen ja jälkeen
Video – PDR-oikaisun työvaiheet

PDR-menetelmä vs. perinteinen auton peltikorjaus

Korjaustyö PDR-korjaus Perinteinen peltikorjaus
Hinta alk. 199 € yli 500 €
Korjausaika noin tunti keskimäärin 4 päivää
Maalaustyö ei tarvita, auton maalipinnan oltava ehjä tarvitaan jos auton maalipinta on rikkoutunut
Kolhun koko 1-10 cm laajuinen painauma isompi lommo tai vaurio
Tyypillinen korjaus parkkipaikkakolhu auton kolarivaurio
Varaosat ei tarvita arvioidaan tilannekohtaisesti

Kysy lisää PDR-ammattilaisiltamme

PDR-menetelmällä tehtävä lommon oikaisu on käsityötä parhaimmillaan ja alan ehdottomia taitajia on Suomessa vain muutamia. Kokeneet kolhumestarimme Juha, Vesa, Osku ja Maksim vierailevat säännöllisesti PK-seudun, Pirkanmaan ja Turun Autoklinikoilla tekemässä PDR-korjauksia, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. Tuo autosi vaurio näytille lähimmälle Autoklinikalle, niin arvioimme onko kolhu PDR-tekniikalla korjattavissa.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user autoklinikka_pdr does not have permission to use this feed type.

Autoklinikka on vastuullinen valinta

Teemme aktiivisesti työtä ympäristöhaittojen minimoimiseksi kaikessa toiminnassamme ja pyrimme mahdollisimman vihreään korjausprosessiin. Tämä tarkoittaa, että  tarpeettomia osia ei vaihdeta, turhaa työtä ei tehdä ja kaikki korjataan mikä korjattavissa on. Lajittelemme ja kierrätämme myös kaikki vanhat osat tarkasti ja huolellisesti.

Olemme tunnistaneet neljä kestävän kehityksen kannalta tärkeää osa-aluetta toiminnassamme, joiden ympäristövaikutusten vähentämiseen kiinnitämme erityistä huomiota. Nämä ovat: varaosien käyttö, energian kulutus, jätteiden käsittely ja kemikaalien käyttö. Lue lisää.

Varaa aika verkossa tai soita asiakaspalveluumme (24h).