Blogi 15.09.2022

Tilastojen mukaan suurin osa auton peltivaurioista tapahtuu pysäköintialueilla. Koska tilanne on monelle onneksi harvinainen, saattaa olla epäselvää, mitä silloin pitäisi tehdä. Eli kuinka toimia, jos joku kolhaisee omaa autoa parkkipaikalla tai itse aiheuttaa vaurion toisen ajoneuvolle.

Joku kolhi autoasi pysäköintialueella

Ota ylös autoasi kolhineen auton omistajan sekä mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot. Ylös kannattaa kirjata myös vastapuolen auton rekisterinumero sekä omistajan vakuutusyhtiön nimi.

Mikäli autollasi on turvallista ajaa eli se on ajokuntoinen, voit tuoda sen lähimmälle Autoklinikalle vahinkotarkastukseen. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen. Vahinkotarkastuksen voi tehdä helposti myös puhelimella lähettämällä valokuvat auton vauriosta.

Jos sinulla on tiedossa vahingon aiheuttaja, vastaa autosi korjauskuluista autoasi kolhineen autoilijan vakuutusyhtiö eli sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta tai huolehtia bonusmenetyksistä. Vahinkotarkastuksen yhteydessä Autoklinikka huolehtii korvausluvan saamisesta vastapuolen vakuutusyhtiöltä.

Kolhit itse toista autoa pysäköintialueella

Anna yhteystietosi kolhimasi auton omistajalle, jos hän on tilanteessa läsnä. Mikäli kuljettaja ei ole paikalla, niin jää odottamaan hänen saapumistaan tai jätä yhteystietosi esimerkiksi auton tuulilasinpyyhkijän alle lapulle. Valitettavan usein Autoklinikalla kuulemme tapauksista, jossa vaurion aiheuttaja on livahtanut paikalta. Tämä on harmillista, sillä hän maksattaa meillä muilla omat vahinkonsa kohonneina autovakuutusmaksuina.

Mikäli autollasi on turvallista ajaa eli se on ajokuntoinen tuo sen lähimmälle Autoklinikalle vahinkotarkastukseen tai lähetä kuvat vauriosta puhelimella. Vahinkotarkastuksessa selvitämme vaurion laajuuden, varaamme autollesi ajan korjaukseen ja teemme kustannusarvion korjaustyöstä vakuutusyhtiöösi.

Vakuutusyhtiösi korvaa aina toisen osapuolen autolle syntyneet vahingot, mutta jos sinulla on autossasi kaskovakuutus, korvaa se laajuudesta riippuen myös omalle autollesi syntyneet vahingot. Eli maksat korjauksesta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Apua – kolhin juuri autoani. Miten saan autoni taas kuntoon – Autoklinikka

Pienet parkkipaikkalommot kuntoon PDR-tekniikalla

Mikäli kolhiintuneen auton maalipinta on ehjä, voidaan pienet parkkipaikkakolhut korjata usein nopeasti ja edullisesti PDR-menetelmällä.

PDR-korjauksessa auton kolhiintunut pinta oikaistaan käsityönä erikoistyökalujen avulla, jolloin korjaustyöhön ei tarvita lainkaan maalia, energiaa tai osia. PDR-korjauksen hiilijalanjälki onkin lähes nolla. Vaurion korjaus PDR-tekniikalla sujuu myös perinteistä peltikorjausta huomattavasti nopeammin – usein reilussa tunnissa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Lähes joka kolmannella lommo autossa – yleisin aiheuttaja toisen auton ovi

Autoklinikan asiakaspalvelu apunasi 24/7

Autoklinikan valtakunnallinen vauriokorjaamoketju palvelee pelti- ja lasivaurioiden hoidossa jo lähes 60 pisteen voimin. Asiakaspalvelijamme ovat alan asiantuntijoita ja auttavat mielellään kaikissa vahinkoasian hoitamiseen liittyvissä kysymyksissä. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8-18 ja muina aikoina puhelut ohjautuvat valtakunnalliseen päivystysnumeroomme 020 773 7437, joka on apunasi 24/7.

Turvallisia pysäköintejä toivottaen,

Pentti Oksanen

Myynti ja sidosryhmäsuhteet

Pentillä on pitkä kokemus autoalasta etenkin yritysautoilun saralta. Hän vastaa Autoklinikalla palveluiden myynnistä yritys- ja vakuutusyhtiöasiakkaille.