Miten toimia, jos kolarivaurio parkkipaikalla yllättää?

Blogi 15.09.2022

Tilastojen mukaan suurin osa auton peltivaurioista tapahtuu pysäköintialueilla. Koska tilanne on monelle onneksi harvinainen, saattaa olla epäselvää, mitä silloin pitäisi tehdä. Eli kuinka toimia, jos joku kolhaisee omaa autoa parkkipaikalla tai itse aiheuttaa vaurion toisen ajoneuvolle.

Joku kolhi autoasi pysäköintialueella

Ota autoasi kolhineen auton omistajan ja mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot talteen. Vastapuolen autosta kannattaa ottaa ylös myös rekisterinumero sekä auton omistajan vakuutusyhtiön nimi. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä poliisiin.

Mikäli autosi on ajokuntoinen, voit tuoda sen lähimmälle Autoklinikalle vahinkotarkastukseen. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen. Vahinkotarkastuksen voi tehdä helposti myös puhelimella lähettämällä valokuvat vauriosta tai varaamalla videopuhelun Autoklinikan asiantuntijan kanssa.

Jos vahingon aiheuttaja on tiedossa, vastaa autosi korjauskuluista autoasi kolhineen autoilijan vakuutusyhtiö eli sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta tai huolehtia bonusmenetyksistä. Vahinkotarkastuksen yhteydessä Autoklinikka huolehtii korvausluvan saamisesta vastapuolen vakuutusyhtiöltä.

Kolhit itse toista autoa pysäköintialueella

Jätä yhteystietosi kolhimasi auton omistajalle, jos hän on tilanteessa läsnä. Mikäli kuljettaja ei ole paikalla, niin jää odottamaan hänen saapumistaan tai jätä yhteystietosi esimerkiksi auton ikkunaan. Valitettavan usein Autoklinikalla kuulemme tapauksista, jossa vaurion aiheuttaja on livahtanut paikalta. Tämä on harmillista, sillä hän maksattaa meillä muilla omat vahinkonsa kohonneina autovakuutusmaksuina.

Mikäli autosi on ajokuntoinen tuo sen lähimmälle Autoklinikalle vahinkotarkastukseen tai lähetä kuvat vauriosta puhelimella. Vahinkotarkastuksessa selvitämme vaurion laajuuden, varaamme autollesi ajan korjaukseen ja teemme kustannusarvion korjaustyöstä vakuutusyhtiöösi.

Vakuutusyhtiösi korvaa aina toisen osapuolen autolle syntyneet vahingot, mutta jos sinulla on autossasi kaskovakuutus, korvaa se laajuudesta riippuen myös oman autosi vahingot. Eli maksat korjauksesta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden verran.

Pienet parkkipaikkalommot kuntoon PDR-tekniikalla

Mikäli kolhiintuneen auton maalipinta on ehjä, voidaan pienet parkkipaikkakolhut korjata usein nopeasti ja edullisesti PDR-menetelmällä.

PDR-korjauksessa auton kolhiintunut pinta oikaistaan erikoistyökalujen avulla, jolloin korjaustyöhön ei tarvita lainkaan maalia, energiaa tai osia. PDR-korjauksen hiilijalanjälki onkin lähes nolla ja korjaus sujuu perinteistä peltikorjausta huomattavasti nopeammin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Lähes joka kolmannella lommo autossa – yleisin aiheuttaja toisen auton ovi

Autoklinikan Pysäköintipäivä muistuttaa turvallisesta pysäköinnistä

Autoklinikka viettää jälleen syyskuun viimeisenä viikonloppuna Kansallista Pysäköintipäivää. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota pysäköintialueilla liikkumiseen ja tarjota vinkkejä turvalliseen pysäköintiin.

Tänä vuonna järjestimme osana päivän viettoa hauskan hyväntekeväisyystempauksen, jossa kolme sosiaalisesta mediasta tuttua kasvoa otti mittaa toisistaan taskuparkkitaidoissa. Pääpalkintona oli 1 000 euroa voittajan valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Lue lisää Autoklinikan Pysäköintipäivästä täältä.

Turvallisia pysäköintejä toivottaen,

Pentti Oksanen

Myynti ja sidosryhmäsuhteet

Pentillä on pitkä kokemus autoalasta etenkin yritysautoilun saralta. Hän vastaa Autoklinikalla palveluiden myynnistä yritys- ja vakuutusyhtiöasiakkaille.