Tiedotteet 27.06.2024

Yhä useammissa uusissa autoissa voi pitää ilmastointia päällä myös pysäköinnin aikana, jos on tarve jättää lemmikki hetkeksi yksin. Autoklinikka on laatinut lemmikinomistajien käyttöön ilmastoinnista kertovan magneettitarran, jonka voi kiinnittää autoon tai jättää tuulilasin sisäpuolelle näkyviin parkkikiekon tapaan. Tarrojen saama suuri suosio on yllättänyt ja Autoklinikka laajentaa jakelua nyt pääkaupunkiseudulta ja Turusta uusiin kaupunkeihin.

Kesähelteiden jälleen alkaessa on hyvä muistaa, että lemmikkiä ei tulisi jättää hetkeksikään yksi ilmastoimattomaan autoon. Kesällä auton lämpötila voi varsin nopeastikin nousta jopa 80 asteeseen ja lyhytkin aika voi olla lemmikille kohtalokas.

– Monissa uusissa autoissa on mahdollisuus jättää ilmastointi päälle myös auton ollessa pysäköitynä, jolloin lemmikin voi jättää lyhyeksi aikaa autoon yksin, mikäli muita vaihtoehtoja ei ole. Tärkeää on, että autoilija välillä seuraa sovelluksen kautta, että ilmastointi on päällä ja toimii. Heidän avukseen laadimme ilmastoinnista kertovan tarran, jolla voi viestiä ulkopuolisille, että kaikki on kunnossa, Autoklinikan asiakaspalvelupäällikkö Helena Ruuska kertoo.

Tarra on saavuttanut suuren suosion lemmikinomistajien keskuudessa ja Autoklinikka laajentaa nyt sen saatavuutta myös pääkaupunkiseudun ja Turun alueen ulkopuolelle.

– Olemme saaneet tarrasta paljon kyselyjä pisteisiimme ja asiakaspalveluun. Moni on pitänyt sitä hienona ideana ja kertonut, että ei ole uskaltanut jättää ilmastoinnista huolimatta lemmikkiä lyhyeksikään aikaan autoon yksin, sillä pelkää sivullisten reagointia tilanteeseen. Tarra tuo tähän pulmaan apua ja olemme päättäneet lisätä sen jakelua uusille paikkakunnalle, Ruuska sanoo.

Tarra on saatavilla jatkossa seuraavista Autoklinikan toimipisteistä:

Autoklinikka Vantaa Tammisto
Autoklinikka Vantaa Kaivoksela
Autoklinikka Helsinki Herttoniemi
Autoklinikka Espoon Friisinmäki
Autoklinikka Turussa Motonetin rengaspalveluiden yhteydessä
Autoklinikka Lappeenranta
Autoklinikka Jyväskylä
Autoklinikka Raahe
Autoklinikka Mikkeli 
Autoklinikka Kangasala
Autoklinikka Sastamala
Autoklinikka Tampere, Sarankulma

Magneettitarraa on helppo säilyttää auton hansikaslokerossa ja ottaa aina tarpeen tullen käyttöön. Magneettitarra ei kiinnity alumiinirunkoiseen autoon, jolloin sitä voi käyttää kojelaudalla parkkikiekon tapaan.

Poliisi ja Suomen eläinsuojeluyhdistys ovat ohjeistaneet jo aiemmin jättämään esimerkiksi tuulilasiin lapun ilmastoinnin käytöstä, mikäli lemmikki jää yksin autoon kesähelteiden aikana.

Magneettitarroja on jaossa nimetyillä Autoklinikoilla 30.8.2024 asti niin kauan kuin tavaraa riittää.

– Me Autoklinikalla toivomme, että ihmiset olisivat jatkossakin valppaina autoon jätettyjen lemmikkien suhteen. Poliisiin kannattaakin olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos lemmikillä on jokin hätä. Samalla kannustamme myös heitä kuitenkin tarkistamaan, onko lemmikinomistaja viestinyt ilmastoinnin käytöstä esimerkiksi tarralla, Ruuska sanoo.

Vinkit kesällä autoilevalle lemmikinomistajalle

  1. Lemmikkiä ei tulisi pitää ajon aikana irrallaan. Henkilöautossa lemmikki matkaa turvallisesti matkustamossa kiinnitettynä turvavöihin tai auton takatilassa. Tavaratilassa lemmikki kannattaa sijoittaa eläimen kuljetukseen tarkoitettuun kiinteään häkkiin tai kuljetuslaatikkoon, joka on kiinnitetty auton rakenteisiin.
  2. Muista, että lemmikkisikin tarvitsee taukoja. Pitäkää yhdessä jaloitteluhetkiä.
  3. Kesähelteillä auto kuumenee todella nopeasti, joten ilman ilmastointia lemmikkiä ei kannata jättää autoon. Jos autossasi on mahdollisuus hyödyntää ilmastointia pysäköinnin aikana, seuraa säännöllisesti esimerkiksi puhelimen sovelluksen kautta auton lämpötilaa. Pysäköi silti auto mahdollisimman varjoiseen paikkaan.
  4. Huomioithan, että autonikkunan auki jättäminen ei takaa lemmikille riittävää viilennystä kesähelteillä.
  5. Ethän jätä lemmikkiä pitkäksi aikaa yksin autoon, vaikka käytössäsi olisikin ilmastointi.

Lisätietoja:
Helena Ruuska
Asiakaspalvelupäällikkö
+358 40 3507717
helena.ruuska@autoklinikka.fi

www.autoklinikka.fi