Blogi 01.06.2022

Autovahingon arviointi onnistuu Autoklinikalla aina ilman ajanvarausta, mutta nopein, edullisin ja myös ympäristön kannalta kestävin ratkaisu, on hoitaa vahinkotarkastus puhelimella lähettämällä kuvat auton vauriosta tai etänä videopuhelun avulla.

Autoklinikan korjaamoverkosto on kasvanut viime vuosina tiuhaan tahtiin. Palvelemme asiakkaitamme jo lähes 60 pisteen voimin ympäri Suomen. Kun pelti- tai kolarivaurio tien päällä yllättää voi lähimmälle Autoklinikalle tulla vahinkotarkastukseen ilman ajanvarausta. Se vie aikaa noin vartin ja on aina veloitukseton.

Vahinkotarkastuksen aikana Autoklinikan asiantuntija arvioi vaurion laajuuden, laittaa tarvittavat osat tilaukseen ja varaa autolle ajan varsinaiseen korjaukseen. Samalla hoituu kustannusarvio vakuutusyhtiöön. Mikäli auto on ajokuntoinen, voi asiakas jatkaa matkaansa ja tuoda auton korjaukseen sovittuna ajankohtana.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Apua – kolhin juuri autoani. Miten saan autoni taas kuntoon

Vahinkotarkastus puhelimella hoituu parissa minuutissa

Mikäli haluaa säästää ajomatkan korjaamolle ja takaisin ja tehdä vahinkotarkastuksen omien aikataulujensa mukaan, voi tarkastuksen hoitaa Autoklinikalla myös lähettämällä valokuvat auton vauriosta. Tämä hoituu muutamassa minuutissa omalla puhelimella.

Mitään sovelluksia ei tarvitse puhelimeen erikseen ladata, vaan kuvat voi lähettää helposti osoitteessa www.autoklinikka.fi/vauriokamera. Kuvat saatuamme asiantuntijamme arvioi vaurion laajuuden kuvien perusteella ja on yhteydessä korjausaikatauluun liittyen. Helppoutensa ansiosta iso osa Autoklinikan vahinkotarkastuksista hoidetaan jo valokuvien avulla.

Vahinkotarkastuksen voi hoitaa myös etänä videopuhelulla

Auton vaurion arviointi hoituu Autoklinikalla näppärästi myös etänä videopuhelun avulla. Aika videopuheluun varataan verkossa ja ennen varattua aikaa lähetämme asiakkaalle linkin, jonka avulla videoyhteys avataan. Videopuhelu tehdään Teams-sovelluksen avulla, mutta mitään erillisiä appeja ei tarvitse puhelimeen tai koneelle etukäteen ladata, vaan Teams-yhteyden avaaminen onnistuu mainiosti lähettämämme linkin kautta.

Videopuhelussa asiantuntijamme on vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa koko puhelun ajan ja asiakkaalla on mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä korjaukseen liittyen.  Aika varsinaiseen korjaukseen voidaan hoitaa puhelun lomassa tai sen jälkeen. Myös tarvittavat tiedot vakuutusyhtiöön saadaan näppärästi videomateriaalian pohjalta.

Videotarkastukset ovat saaneet niin asiakkailta kuin Autoklinikan omalta väeltäkin runsaasti hyvää palautetta. Etävahinkotarkastuksia tehdään niin isoista kuin pienistäkin vaurioista.

Sähköinen vahinkotarkastus säästää rahaa, aikaa ja luontoa

Hoitamalla vahinkotarkastus valokuvilla tai etänä videopuhelulla säästyy aina aikaa, vaivaa ja rahaa, mutta myös luontoa.

Tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen työmatka Suomessa töihin ja takaisin on noin 46 minuuttia. Kilometreissä tämä vastaa noin 36 kilometrin ajomatkaa. Jos lähin korjaamo sijaitsee arviolta saman etäisyyden päässä ja mukaan lasketaan myös tarkastuksen kesto, säästää sähköinen vahinkotarkastus aikaa päivästä noin tunnin. Polttoainettakin säästyy lähes viiden euron edestä.*

Vahinkotarkastus valokuvilla tai videopuhelussa vähentää myös hiilidioksidipäästöjä (CO2) yli viisi kiloa** kun sitä vertaa vahinkotarkastukseen paikan päällä korjaamolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Kiveniskemän korjauttaminen säästää rahaa ja ympäristöä

Aina ei vaurion arviointi kuvilla tai videoyhteyden avulla kuitenkaan onnistu, vaan ajo korjaamolle tarkempaa tutkimusta varten on tarpeen. Silloinkin on hyvä tiedostaa, että Autoklinikalla on ympäristöasiat huomioitu läpi koko korjausprosessin – aina osien korjauksesta syntyvän jätteen lajitteluun ja hyötykäyttöön asti. Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta löydät täältä.

* Jos polttoaineen kulutus 6 l / 100 km ja polttoaineen litrahinta 2,2 €. Hinta 36 km matkalle noin 4,75 €.
** Keskimääräiset CO2 päästöt ovat n. 147,1 g / km. 36 km matkalta tämä aiheuttaa 5,3 kg hiilidioksidipäästöt.

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Valtteri Savolainen

Valtterilla on yli kymmenen vuoden kokemus eri tehtävistä Autoklinikalla. Tällä hetkellä hän toimii työnjohtajana pääkaupunkiseudulla sekä vastaa Autoklinikan tietojärjestelmien kehitystyöstä.