Blogi 09.03.2022

Ajoradalle jäänyt hiekoitus ja tienpinnasta irtoava kiviaines aiheuttavat runsaasti kiveniskemiä tuulilaseihin. Iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa aina mahdollisimman pian. Näin iskukohta ei pääse laajenemaan ja riko koko lasia. Lasin korjauttaminen ajoissa säästää rahaa ja on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu, sillä korjauksen hiilijalanjälki on lähes nolla.

Kiveniskemä kannattaa suojata läpinäkyvällä teipillä

Syntynyt iskemä kannattaa suojata mahdollisimman nopeasti läpinäkyvällä teipillä. Näin lika ja kosteus ei pääse vaurioon ja korjauskohdasta saadaan lähes huomaamaton.

Myös tuulilasin korjauttaminen kannattaa hoitaa mahdollisimman rivakasti, sillä oman onnensa nojaan jätetty iskemä laajenee helposti lasin vaihtoa vaativaksi halkeamaksi. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos iskemä on alle kahden euron kokoinen, on se yleensä vielä korjattavissa ilman tuulilasin vaihtoa,

Rikkinäinen tuulilasi on aina myös turvallisuusriski, sillä etenkin kevätauringon paistaessa voi iskukohta heijastaa valoa ja haitata näin ajonäkyvyyttä.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Korjaamoton kiveniskemä on aikapommi isommalle kuluerälle

Tietoisuus oikeista toimenpiteistä hyvällä tasolla

Iloksemme olemme Autoklinikalla huomanneet, että suomalaiset autoilijat ovat alati paremmin perillä kiveniskemien syistä sekä vaurion oikeaoppisesta hoidosta.

Moni säilyttää autonsa hansikaslokerossa kiveniskemän suojaamiseen sopivaa tarraa ja mikäli sellainen vielä oman auton matkasta puuttuu, voi niitä noutaa veloituksetta kaikilta Autoklinikoilta.

Moni autoilija tarkkailee myös tuulilasinsa kuntoa aktiivisesti ympäri vuoden. Tämä onkin tärkeää, sillä iskemä voi jäädä herkästi huomaamatta jos osuma sattuu sijaitsemaan esimerkiksi peilin takana, pyyhkimien alla tai osuma on tullut lasipinnan alalaitaan.

Lasivakuutus kattaa kiveniskemän korjauksen

Mikäli ajoneuvosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, on kiveniskemän korjauttaminen sinulle veloituksetonta eli vakuutusyhtiösi maksaa korjauksen kokonaisuudessaan. Huolehdimme Autoklinikalla myös laskutusasiat kuntoon vakuutusyhtiösi kanssa eli käynti on sinulle veloitukseton.

Kiveniskemän korjauttaminen ei myöskään edellytä vahinkoilmoituksen tekemistä vakuutusyhtiöösi tai vaikuta bonuskertymiisi. Mikäli maksat korjaustyön itse, voit tiedustella hintaa tuulilasin korjaukselle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Pienet kiveniskemät voi korjauttaa Autoklinikalla kuntoon odottaessa. Aikaa tämä vie noin 30 minuuttia. Halutessaan voit ajan tuulilasin korjaukseen varata myös etukäteen verkossa klikkaamalla tästä.

Tuulilasin korjauksen hiilijalanjälki on lähes nolla

Tuulilasin korjauttaminen ajoissa on myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu, sillä jos lasi vaihdetaan uuteen ja mukaan lasketaan lasin valmistus, kuljetus, asennus ja kierrätyskulut, koituu tästä hiilidioksidipäästöjä 44 kg CO2 verran. Tuulilasin korjauksen hiilijalanjälki sen sijaan on lähes nolla.

Me Autoklinikalla pyrimme aina ensin tarkistamaan, onko lasi korjattavissa laadukkaasti ja turvallisesti vaihtamatta sitä uuteen. Näin säästämme lasin vaihtamisesta koituvia kuluja, jätettä ja päästöjä. Viime vuonna korjasimme tuulilaseista yli 50 %, joka on enemmän kuin alalla keskimäärin (perustuu vakuutusyhtiöiden Cabas-laskelmiin).

Luonnollisesti myös lajittelemme kaiken meillä syntyvän jätteen tarkasti ja rikkinäiset tuulilasit huolehdimme kierrätykseen. Hyötykäyttöasteemme onkin 99 % eli lähes kaikki korjaamoillamme syntyvä jäte uusio- tai hyötykäytetään.

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Ken Silvander

Tuulilasit ja koulutus

Ken vastaa Autoklinikalla tuulilaseihin liittyvästä koulutuksesta ja hänellä on useiden vuosien kokemus tuulilasivaurioiden korjauksesta.