Kiveniskemän korjauttaminen on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu

Blogi 09.03.2022

Talven jäljiltä ajoradalle jäänyt hiekoitus ja tienpinnasta irtoava kiviaines aiheuttavat keväisin runsaasti kiveniskemiä tuulilaseihin. Iskemä tuulilaissa kannattaa korjauttaa aina mahdollisimman pian. Näin iskukohta ei pääse laajenemaan ja riko koko lasia. Lasin korjaaminen ajoissa säästää paitsi rahaa, mutta on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu.

Yleisin syy kiveniskemän syntyyn on lumen sulaessa teille jäävä hiekoitus, joka sinkoaa helposti esimerkiksi edellä ajavan auton renkaista. Etenkin nollan ympärillä vaihtelevat talvilämpötilat edellyttävät monesti tavallista runsaampaa hiekoitusta, joka on omiaan kasvattamaan auton tuulilasivaurion riskiä.

Kiveniskemä kannattaa suojata läpinäkyvällä teipillä

Syntynyt iskemä kannattaa suojata mahdollisimman nopeasti läpinäkyvällä teipillä. Näin lika ja kosteus ei pääse vaurioon ja korjauskohdasta saadaan lähes huomaamaton.

Myös tuulilasin korjauttaminen kannattaa hoitaa mahdollisimman nopeasti, sillä vaikka alle kahden euron kokoinen iskemä on yleensä vielä korjattavissa ilman tuulilasin vaihtoa, oman onnensa nojaan jätetty iskemä laajenee helposti halkeamaksi.

Rikkinäinen tuulilasi on aina myös turvallisuusriski, sillä etenkin kevätauringon paistaessa voi iskukohta heijastaa valoa ja haitata näin ajonäkyvyyttä.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Korjaamoton kiveniskemä on aikapommi isommalle kuluerälle

Tietoisuus oikeista toimenpiteistä hyvällä tasolla

Iloksemme olemme Autoklinikalla huomanneet, että suomalaiset autoilijat ovat alati paremmin perillä kiveniskemien syistä sekä vaurioiden oikeaoppisesta hoidosta.

Moni säilyttää autonsa hansikaslokerossa kiveniskemän suojaamiseen sopivaa tarraa ja mikäli sellainen vielä oman auton matkasta puuttuu, voi niitä noutaa veloituksetta kaikilta Autoklinikoilta.

Moni autoilija tarkkailee myös tuulilasinsa kuntoa aktiivisesti ympäri vuoden. Tämä onkin tärkeää, sillä iskemä voi jäädä herkästi huomaamatta, jos osuma sattuu sijaitsemaan esimerkiksi peilin takana, pyyhkimien alla tai osuma on tullut lasipinnan alalaitaan.

Lasivakuutus kattaa kiveniskemän korjauksen

Mikäli ajoneuvosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, on kiveniskemän korjauttaminen sinulle veloituksetonta eli vakuutusyhtiösi maksaa korjauksen kokonaisuudessaan. Huolehdimme Autoklinikalla myös laskutusasiat kuntoon vakuutusyhtiösi kanssa eli käynti on sinulle maksuton.

Kiveniskemän korjauttaminen ei myöskään edellytä vahinkoilmoituksen tekemistä vakuutusyhtiöösi tai vaikuta bonuskertymiisi. Mikäli maksat korjaustyön itse, voit tiedustella hintaa tuulilasin korjaukselle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Pienet kiveniskemät voi korjauttaa Autoklinikalla kuntoon odottaessa. Aikaa tämä vie noin puolituntia. Halutessaan voit ajan tuulilasin korjaukseen varata myös etukäteen verkossa klikkaamalla tästä.

Autoklinikka on aina vastuullinen valinta

Haluamme olla alan suunnannäyttäjä myös vastuullisuusasioissa ja pyrimme Autoklinikalla aina korjaamaan kaiken mikä korjattavissa on.

Tämä koskee myös tuulilaseja. Eli tutkimme aina ensin, voidaanko vaurioitunut tuulilasi korjata turvallisesti ja laadukkaasti ilman tuulilasin vaihtamista. Näin säästämme lasin vaihtamisesta koituvia kuluja, jätettä ja päästöjä. Viime vuonna korjasimme yli 50 % laseista niiden vaihtamisen sijaan.

Lajittelemme myös tarkasti kaiken meillä syntyvän jätteen ja rikkinäiset tuulilasit huolehdimme kierrätykseen. Hyötykäyttöasteemme on 99 % eli lähes kaikki korjaamoillamme syntyvä jäte uusio- tai hyötykäytetään.

Iskemävapaata kevättä toivottaen,

Ken Silvander

Tuulilasit ja koulutus

Ken vastaa Autoklinikalla tuulilaseihin liittyvästä koulutuksesta ja hänellä on useiden vuosien kokemus tuulilasivaurioiden korjauksesta.