Blogi 03.05.2022

Autoklinikan  tutkimustuloksista selviää, että joka viides suomalainen autoilija on saanut autoonsa urheiluun liittyvän vaurion. Yleisimpiä vahingon aiheuttajia ovat suosikkilajit jalkapallo ja jääkiekko. Pelti- tai lasivaurion kunnostamisen ei kuitenkaan tarvitse olla kallis ja pitkäkestoinen prosessi, kiitos muun muassa kustannustehokkaan PDR-menetelmän.

Lämpenevät ja valoisat kevätpäivät kutsuvat monia ulos liikkumaan ja pelaamaan. Pihapelit ovat mukavaa yhteistä ajanvietettä, mutta on hyvä muistaa varmistaa, että peliympäristö on turvallinen. Oman pihan urheiluturnauksilla voi nimittäin olla odottamaton hinta pelivälineen kolahtaessa auton pelti- tai lasipintoihin. Tuore kyselytutkimuksemme* paljastaa, että näin on käynyt monelle autonomistajalle.

Joka viidennen auto saanut urheiluun liittyvän vaurion

Tutkimustulostemme perusteella noin yksi viidestä autoilijasta (21,5 prosenttia) on saanut joskus autoonsa vaurion pihapelien tai muiden urheilutilanteiden yhteydessä. Suurin osa näistä vaurioista on peltiin syntyneitä lommoja tai kolhuja, mutta joukossa on myös lasivaurioita. Noin 12 prosenttia vaurion saaneista on kärsinyt sekä tuulilasi- että peltivaurioista urheilun seurauksena.

Kaikkein yleisin autovaurioiden aiheuttaja on jalkapallo, jonka nimeää lähes 42 prosenttia autovaurioita saaneista. Toiseksi yleisin vahinkoihin liittyvä urheilulaji on jääkiekko, jonka nimeää lähes 22 prosenttia autovaurioita saaneista. Perässä seuraavat pesäpallo (11,6 prosenttia), potkulautailu (9,3 prosenttia), rullalautailu (6,9 prosenttia) ja muut lajit (25 prosenttia).

Urheiluvaurion korjaus voi olla kustannustehokasta

Mailan, pallon tai muun pelivälineen aiheuttama autovaurio voi harmillisella tavalla synkentää riemukasta harrastuspäivää. Tällaiset vauriot eivät kuitenkaan välttämättä ole kalliita hoitaa kuntoon. Esimerkiksi jalkapallon kaltaisen pelivälineen osuminen auton peltiin voi aiheuttaa lommon, mutta samalla se jättää hyvin todennäköisesti maalipinnan ehyeksi. Tällöin loistava apu on Autoklinikoilla tarjottava PDR-menetelmä, jossa lommo oikaistaan pellin takapuolelta erikoistyökaluilla ilman tarvetta maalaukselle. PDR-menetelmä on erittäin kustannustehokas ja nopea vaihtoehto tällaisiin pieniin kolhuihin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Moni autoilija lykkää peltilommojen korjausta – Autoklinikka

Lisäksi on aina mahdollista, että peliväline tai jotain muuta vaurioita aiheuttavaa lentää pelien tuoksinnassa auton lasiin. Onneksi pienet, pinta-alaltaan alle kahden euron kokoiset iskemät ovat yleensä korjattavissa ilman lasin vaihtoa. Korjaus kannattaa kuitenkin hoitaa aina mahdollisimman pian, sillä pienikin iskemä voi laajetessaan johtaa lasin halkeamiseen, joka taas vaatii kalliimman lasin vaihdon.

Ota siis rohkeasti yhteyttä Autoklinikkaan, jos autollesi on sattunut vahinko liikenteessä! Sopivimman palvelun pariin pääset kätevästi verkkosivuiltamme tai soittamalla palvelunumeroomme 020 773 7437.

Autoklinikka mukana jääkiekon MM-kisoissa

Autoklinikka on tänä vuonna jääkiekon MM-ottelulähetysten virallinen ohjelmayhteistyökumppani ja elää vahvasti kisahuumassa mukana.

* Kyselyn toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena 21.–25. huhtikuuta. Kyselyyn vastasi verkossa 1 006 yli 18-vuotiasta suomalaista. Otos on väestöä demografisesti edustava.

Sujuvaa ja vastuullista kevättä toivottaen,

Pentti Oksanen

Myynti ja sidosryhmäsuhteet

Pentillä on pitkä kokemus autoalasta etenkin yritysautoilun saralta. Hän vastaa Autoklinikalla palveluiden myynnistä yritys- ja vakuutusyhtiöasiakkaille.