PDR-korjaus säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä

Blogi 15.08.2022

Pienikin lommo tai painauma auton kyljessä on aina ikävä yllätys. Harva kuitenkaan tietää, että pienet maalipinnaltaan ehjät kolhut voi korjauttaa kuntoon nopeasti ja suhteellisen edullisesti ympäristöystävällisellä PDR-menetelmällä.

Millainen kolhu voidaan korjata PDR-menetelmällä?

PDR-menetelmällä voidaan oikaista pienet kolhut, joiden maalipinta on ehjä ja jotka sijaitsevat sellaisessa kohdassa, että niitä voidaan käsitellä korjaukseen tarvittavilla erikoistyökaluilla.

Useimmiten PDR-tekniikalla korjattavat autovauriot ovatkin esimerkiksi pieniä parkkipaikkakolhuja, kevyitä iskemiä auton pintapellissä tai alle kanamunan kokoisia painaumia auton ovissa. Myös monet luonnonilmiöiden aiheuttamat autovauriot kuten raekuurojen, lumikuormien tai puunoksien aiheuttamat kolhut ovat usein menetelmällä korjattavissa.

Mitä PDR-korjaus maksaa?

Pienen lommon aiheuttama haitta ei ole vain esteettinen, vaan se alentaa myös auton arvoa. Siksi pienikin painauma kannattaa aina korjauttaa kuntoon mahdollisimman pian. Kustannusarvion teettäminen Autoklinikalla eli arviointi onko auton vaurio PDR-menetelmällä korjattavissa, on aina veloituksetonta. PDR-tekniikalla tehtävän lommon oikaisun hinta on alkaen 150 euroa.

PDR-tekniikka on auton perinteistä peltikorjausta edullisempi ja nopeampi korjausmenetelmä, sillä korjaamiseen ei tarvita maalia, maalaustyötä, energiaa tai erillisiä osia. Saman vaurion korjaus perinteisellä peltikorjausmenetelmällä voikin vaatia 2-3 päivää, kun Autoklinikan PDR-ammattilainen hoitaa sen kuntoon alle parissa tunnissa.

Miten PDR-menetelmä säästää luontoa?

PDR-menetelmä miellyttää myös ympäristötietoista autoilijaa. PDR-korjauksessa auton lommo oikaistaan vaurion taustapuolelta erikoistyökalujen avulla eli työhön ei tarvita lainkaan maalia, energiaa tai osia. PDR-korjauksen tuottama hiilijalanjälki onkin lähes nolla. Täältä voit lukea lisää Autoklinikan vastuullisista korjaustavoista.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Kiveniskemän korjauttaminen on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu

PDR-menetelmällä tehtävä lommon oikaisu on käsityötä parhaimmillaan ja alan ehdottomia taitajia on Suomessa vain kourallinen. Autoklinikan kokeneet kolhumestarit Juha, Vesa, Osku ja Maksim vierailevat säännöllisesti PK-seudun, Pirkanmaan ja Turun Autoklinikoilla tekemässä PDR-korjauksia, mutta tarvittaessa myös muualla Suomessa. Tuo autosi vaurio näytille lähimmälle Autoklinikalle, niin arvioimme onko kolhu PDR-tekniikalla korjattavissa.

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Vesa Mattila

PDR-asiantuntija

Vesalla on usean vuoden kokemus vauriokorjaamisesta. Hän on Autoklinikan PDR-asiantuntija eli erikoistunut kolhun korjaukseen maalaamatta.