Blogi 15.08.2022

Pienikin lommo tai painauma auton kyljessä on aina ikävä yllätys. Harva kuitenkaan tietää, että pienet maalipinnaltaan ehjät autokolhut voi korjauttaa kuntoon nopeasti ja suhteellisen edullisesti ympäristöystävällisellä PDR-menetelmällä.

Millainen autokolhu voidaan korjata PDR-menetelmällä?

PDR-menetelmällä eli koukkuoikaisulla voidaan oikaista pienet autokolhut, joiden maalipinta on ehjä ja jotka sijaitsevat sellaisessa kohdassa, että niitä voidaan käsitellä korjaukseen tarvittavilla erikoistyökaluilla.

Useimmiten PDR-tekniikalla korjattavat autovauriot ovatkin pieniä esimerkiksi parkkipaikalla syntyneitä kevyitä iskemiä auton pintapellissä tai alle kanamunan kokoisia painaumia auton ovissa. Myös monet luonnonilmiöiden aiheuttamat autovauriot kuten raekuurojen, lumikuormien tai puunoksien aiheuttamat lommot ovat useimmiten menetelmällä korjattavissa.

Mitä PDR-korjaus maksaa?

Pienen lommon aiheuttama haitta ei ole vain esteettinen, vaan se alentaa myös auton arvoa. Siksi pienikin kolhu auton pellissä kannattaa korjauttaa aina kuntoon. Kustannusarvion teettäminen eli arviointi onko auton vaurio PDR-menetelmällä korjattavissa, on aina Autoklinikalla veloituksetonta. PDR-tekniikalla tehtävän lommon oikaisun hinta alkaa noin 190 eurosta.

PDR-tekniikka on auton perinteistä peltikorjausta edullisempi ja nopeampi korjausmenetelmä, sillä korjaamiseen ei tarvita maalia, maalaustyötä, energiaa tai erillisiä osia. Saman kolhun korjaus perinteisellä peltikorjausmenetelmällä voi vaatia 2-3 työpäivää, kun Autoklinikan PDR-ammattilainen hoitaa sen kuntoon alle parissa tunnissa.

Miten PDR-korjaus säästää luontoa?

PDR-menetelmä miellyttää myös ympäristötietoista autoilijaa. PDR-korjauksessa auton lommo oikaistaan vaurion taustapuolelta käsityönä erikoistyökalujen avulla eli työhön ei tarvita lainkaan maalia, energiaa tai osia. PDR-korjauksen tuottama hiilijalanjälki onkin lähes nolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Kiveniskemän korjauttaminen on aina myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu

Miten voin varata ajan auton PDR-korjaukseen?

PDR-menetelmällä tehtävä lommon oikaisu on käsityötä parhaimmillaan ja alan ehdottomia taitajia on Suomessa vain kourallinen. Autoklinikan kokeneet kolhumestarit vierailevat säännöllisesti PK-seudun, Pirkanmaan ja Turun Autoklinikoilla tekemässä PDR-korjauksia, mutta tarvittaessa kaikilla Autoklinikan korjaamoilla. Tuo autosi vaurio näytille lähimmälle Autoklinikalle, niin arvioimme onko kolhu PDR-tekniikalla korjattavissa. Arviointi hoituu alle vartissa ja on aina veloitukseton.

Katso video – näin kolhu oikenee PDR-tekniikalla


Nopean ja vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Vesa Mattila

PDR-asiantuntija

Vesalla on usean vuoden kokemus vauriokorjaamisesta. Hän on Autoklinikan PDR-asiantuntija eli erikoistunut kolhun korjaukseen maalaamatta.