Blogi 17.05.2023

Auto kannattaa pestä vähintään kerran kuukaudessa, sillä säännöllinen pesu suojelee auton maalipintaa pölyn, suolan ja muiden epäpuhtauksien aiheuttamilta vaurioilta. Säännöllinen pesu ja vahaus ehkäisevät maalipintaa myös haalistumiselta.

Ennen pesu-urakan aloittamista on hyvä tarkistaa, että alla olevat puhdistusaineet löytyvät kaapista

  • Autoshampoo. Laadukas autoshampoo yhdessä sienen kanssa jättää auton pinnan puhtaaksi ja kiiltäväksi.
  • Tehokas esipesuaine. Vaikeimpien tahrojen poistoon.
  • Puhdas sieni tai pehmeä pesuharja. Ei naarmuta auton pintaa.
  • Hyönteistenpoistoaine. Irrottaa parhaiten kuivuneet hyönteistahrat auton keulasta ja tuulilasista.

Pesuaineita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota myös aineiden ympäristöystävällisyyteen ja valita vaihtoehto, joka kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Tarvittaessa auton pesu kannattaa hoitaa erillisellä pesupaikalla oman pihan sijaan.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Vinkit auton sisätilojen siivoukseen – Autoklinikka

Missä järjestyksessä auto kannattaa pestä?

  1. Tarkista, että sinulla on tarvittavat pesuaineet ja pesuvälineet ovat puhtaat. Pesuvälineisiin jäänyt hiekka tai kovettumat voivat naarmuttaa auton pintaa.
  2. Levitä ohut kerros esipesuainetta alhaalta ylöspäin. Anna vaikuttaa hetken ja huuhtele esipesuaine pois alhaalta ylöspäin. Käytä riittävästi vettä. Käsinpesussa autoa pestään usein liian pienellä vesimäärällä, jolloin irronnut lika voi naarmuttaa auton maalipintaa.
  3. Pese märkä auto sienellä auton pesuun sopivalla shampoolla suorin liikkein ylhäältä alaspäin. Muista huuhdella sientä riittävän usein.
  4. Muista pestä myös vanteet niille tarkoitetulla aineella. Pese vanteet ensin vaakaan ja sitten pystyyn. Näin saat parhaan lopputuloksen.
  5. Huuhtele pesty auto ylhäältä alaspäin.
  6. Kuivaa auto kuivausliinalla ja lastalla. Talvikaudella, muista kuivata myös tiivisteet.

Myös auton maalipinnankunto kannatta tarkistaa pesun yhteydessä. Mikäli lian alta paljastuu pieniä kolhuja, joiden maalipinta on ehjä, voidaan ne korjata nopeasti ja edullisesti PDR-menetelmällä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: PDR-korjaus säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä – Autoklinikka

Mukavia kesäajoja toivottaen,
Valtteri Savolainen

Valtteri Savolainen

Valtterilla on yli kymmenen vuoden kokemus eri tehtävistä Autoklinikalla. Tällä hetkellä hän toimii työnjohtajana pääkaupunkiseudulla sekä vastaa Autoklinikan tietojärjestelmien kehitystyöstä.