Uutiset 15.06.2023

Viime elokuussa Etelä-Suomessa satanut raju raekuuro murjoi satoja autoja. Vaikka suurin osa kuuron aiheuttamista vaurioista onkin saatu kuntoon, on liikkeellä todennäköisesti edelleen kymmeniä tai jopa satoja autoja, joiden vaurioita ei ole vielä huomattu.

Raekuurot ovat kostealla ja kuumalla kesäilmalla yleisiä, ja pahimmillaan ne voivat iskeä autojen katot, takaluukut, konepellit ja jopa auton kyljetkin täyteen lommoja. Viime elokuun lopulla Etelä-Suomessa satanut raju raekuuro jätti jälkeensä autoja, joiden pinnassa saattoi olla jopa yli tuhat kolhua.

PDR-tekniikalla raekuurovauriot kuntoon nopeasti

Vaikka kolhuja olisi autossa paljonkin, on ne mahdollista oikoa peltejä vaihtamatta PDR-menetelmällä (Paintless Dent Repair). Kolhuja työstetään vaurion taustapuolelta erikoisvalmisteisilla PDR-työkaluilla, jotka valitaan vaurion sijainnin mukaan. Näin kolhu saadaan oikaistua maalipintaa vaurioittamatta.

PDR-menetelmällä lommot saadaan korjattua huomattavasti edullisemmin ja samalla myös ripeämmin kuin perinteisillä menetelmillä, eikä autoa tarvitse istuttaa korjaamolla viikosta toiseen. Raekuuron vahingoittaman auton korjaamiseen menee keskimäärin kaksi työpäivää, riippuen toki auton merkistä ja mallista sekä vahinkojen sijainnista ja laajuudesta.

PDR-menetelmä miellyttää myös ympäristötietoista autoilijaa, sillä maalaamista tai osien vaihtamista ei tarvita. PDR-korjauksen hiilijalanjälki onkin lähes nolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös: PDR-korjaus säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä – Autoklinikka

Nyt on hyvä hetki tarkastaa oman auton maalipinta

Auringon paistaessa on moni havahtunut vasta näin kesän kynnyksellä, että oman auton pinnasta löytyy viimesyksyisen raekuuron aiheuttamia vaurioita. Mikäli ajoneuvovakuutukseen sisältyy luonnonilmiöiden aiheuttamien vaurioiden varalle otettu vakuutus, korvaa se myös raekuuron aiheuttamat vahingot. Vaurioiden korjauttaminen ei myöskään vaikuta bonuskertymiin.

Oleellista on kuitenkin korjauttaa vauriot ajoissa, sillä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön tulisi tehdä vuoden sisällä vaurion syntymisestä. Näin ollen viime vuoden elokuussa raekuurovaurioita kokeneet autot olisi hyvä tarkistaa mahdollisimman pian.

Kustannusarvio on aina ilmainen

PDR-menetelmällä tehtävä lommon oikaisu on käsityötä parhaimmillaan ja alan taitajia on Suomessa suhteellisen vähän. Autoklinikan kokeneet kolhumestarit ovat erikoistuneet PDR-korjauksiin ja korjaavat menetelmällä satoja autoja vuodessa.

Kustannusarvion teettäminen eli arviointi onko autosi raekuurovaurio PDR-menetelmällä korjattavissa, on aina veloitukseton.

Jos huomaat autossasi lommoja, voit piipahtaa näyttämässä autosi vauriota lähimmällä Autoklinikalla ilman ajanvarausta tai lähettää meille kuvat autosi vauriosta – puhelimella se hoituu muutamassa minuutissa. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Autoklinikan asiakaspalvelu
020 773 7437
asiakaspalvelu@autoklinikka.fi