Tiedotteet 16.05.2018

Autoklinikan PDR-kiertueet tuovat ainutlaatuista kolhunkorjausta myös paikkakunnille, joiden Autoklinikka-korjaamoilla menetelmä ei ole vielä käytössä. Auton kolhuja korjataan maalamatta nyt toistamiseen Rovaniemellä ja Oulussa edellisen vierailun synnyttämän lisäkysynnän vuoksi. PDR-menetelmä säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Auton pienistä kolhuista noin yhdeksän kymmenestä voidaan korjata ilman maalaamista. Sen mahdollistaa Autoklinikalla käytettävä koukkuoikaisu- eli PDR-menetelmä (Paintless Dent Repair). Kolhu oikaistaan vaurion taustapuolelta erikoistyökalujen avulla.

Suurimmat erot PDR:n ja perinteisen pellinkorjauksen välillä ovat ajassa ja korjauskustannuksissa. Koukkuoikaisuna tehty korjaus vie aikaa yleensä vain tunnin.

– Kustannuksissa liikutaan PDR:n osalta noin 150 eurossa. Hintaero perinteisillä menetelmillä tehtäviin korjauksiin voi olla yllättävänkin suuri, puhutaan usein sadoista euroista, Autoklinikan kolhunoikaisun ammattilainen Vesa Mattila kertoo.

Pieni kolhu suoristuu käsityönä

PDR-menetelmällä suoristettavaksi sopivat parhaiten alle kahden euron kolikon kokoiset kolhut, joihin pääsee käsiksi pellin takaa. Sopivin korjausmenetelmä valitaan kuitenkin tapauskohtaisesti.

– Teemme arvion korjaamolla, sillä asiakkaan on itse vaikea määritellä vaurion laajuutta tai meidän todentaa sitä pelkkien valokuvien perusteella. Auto kannattaa siis tuoda meille näytille korjaamojemme aukioloaikojen puitteissa. Meiltä voi kysellä työtilannetta etukäteen sähköpostitse tai puhelimella, Mattila vinkkaa.

Vesa Mattila on yksi menetelmän harvoista taitajista Suomessa. Hän alkoi opetella PDR-menetelmää vuonna 2010 ja on sittemmin harjaantunut tekniikan huippuammattilaiseksi.

– PDR-menetelmää ei opeteta koulun penkillä, vaan osaaminen siirtyy ammattilaiselta toiselle. Tässä työssä omat kädentaidot ja osaaminen kehittyvät jatkuvasti, mikä tekee työstä erityisen mielekästä, Mattila kuvailee.

 Kiertue tuo ammattilaiset asiakkaiden luo

Vesa Mattila on kiertänyt tänä keväänä eri puolilla Suomea korjaamassa kolhuja maalaamatta. Edellisen kerran hän piipahti Rovaniemellä ja Oulussa kollegansa kanssa huhtikuun puolivälissä ja vierailun synnyttämän lisäkysynnän vuoksi hän suuntaa pohjoiseen nyt toistamiseen.

Autoklinikan PDR-kiertueen tarkoituksena on vierailla sellaisilla paikkakunnilla, joissa Autoklinikka-ketjulla ei ole vielä koukkuoikaisumenetelmää käytössä. Tällä hetkellä Autoklinikalta löytyy kolme taitavaa PDR-osaajaa, jotka tekevät kolhunoikaisua maalaamatta pääosin pääkaupunkiseudun Autoklinikoilla.

Ensi viikon PDR-kiertueen ensimmäinen pysähdyspaikka on 21.–22.5. Rovaniemen Autoklinikalla. Tämän jälkeen Mattila suuntaa Ouluun, jossa hän vierailee 23.5.

– PDR-osaamista on Suomessa verrattain vähän, joten haluamme tarjota palvelua myös muissa toimipaikoissamme. Kiertueet tarjoavat mahdollisuuden käydä korjaamassa lommoja Pohjois-Suomea myöten, Mattila sanoo.

Autoklinikan seuraavat PDR-kiertuepaikkakunnat ja -ajat:

Rovaniemi 21.–22.5.2018
Oulu 23.5.2018

Lisätietoa
Vesa Mattila, Autoklinikka-yhtiöt Oy
Puh: 040 5064 851, email:

Autoklinikka Rovaniemi
puh: 020 7737 530, email:

Autoklinikka Oulu
puh: 020 7737 485, email: