Blogi 28.02.2020

Merkittävä osa autoilijoista kokee lyhyenkin visiitin korjaamolla työlääksi. Tästä syystä Autoklinikka tarjoaa nyt mahdollisuuden hoitaa vahinkotarkastus verkossa valokuvien avulla, jolloin asiakas säästyy käynniltä paikan päällä.

Pienenkin kolhun syntyminen autoon on harmillinen paikka. Asian hoitoon kuluu aina arvokasta aikaa eivätkä kaikki tiedä, miten ja mistä korjausprosessi tulisi aloittaa. Yleisin tapa on joko vahinkotarkastusajan varaaminen etukäteen tai suoraan korjaamolle ajo ilman ajanvarausta, mutta tarjolla on kuitenkin nykyisin myös muita vaihtoehtoja.

Helppokin korjaamokäynti voi olla kiireiselle työläs tehtävä

Helmikuussa teettämämme kyselytutkimuksen mukaan 14 prosenttia suomalaisista autoilijoista ei tiedä miten toimia, jos auto saa kolhun liikenteessä. Yli neljännes vastanneista (26 prosenttia) kertoo lisäksi lykänneensä joskus pelti- tai lasivaurion korjauttamista, koska auton korjausprosessin aloittaminen on tuntunut työläältä. Tutkimuksen toteutti Value Clinic Oy, ja siihen vastasi yhteensä 846 mannersuomalaista, jotka käyttävät autoa vähintään satunnaisesti.

Korjausta lykänneiden autoilijoiden määrä on merkittävä. Tästä syystä olemme nyt lanseeranneet sähköisen vahinkotarkastuksen, jonka tarkoituksena on säästää asiakkaan arvokasta aikaa ja madaltaa korjauksen starttaamisen kynnystä entisestään.

Vahinkotarkastus hoituu myös verkossa vaikkapa kotisohvalta

Uudessa palvelussamme asiakkaat voivat kätevästi ilmoittaa auton vaurioituneet kohdat ja lähettää kuvat tai videon vauriosta puhelimellaan tai tietokoneellaan, säästyen näin yhdeltä korjaamoreissulta. Useimpien suomalaisten puhelimessa on jo erittäin hyvä kamera, joten vauriokuvien ja videon lähettäminen on helppoa vaikkapa heti vahinkopaikalta tai myöhemmin kotisohvalta. Kuvien perusteella ammattilaisemme arvioivat työn laajuuden ja kustannukset, minkä jälkeen olemme yhteydessä asiakkaaseen varsinaisen korjausajan sopimiseksi

Lue myös: Suojaa ja korjauta kiveniskemät aina nopeasti – voit säästää aikaa ja rahaa!

Uusi työkalumme on kehitetty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi. Palvelu on otettu vastikään käyttöön, mutta olemme jo saaneet paljon positiivista palautetta asiakkailtamme. Uskommekin verkossa tapahtuvien tarkastusten määrän kasvavan tulevaisuudessa tuntuvasti.

Mikäli kuitenkin asioisit mieluummin paikan päällä, voit edelleen tuoda autosi vahinkotarkastukseen korjaamoillemme ilman ajanvarausta aukioloaikojemme puitteissa.

Sujuvaa liikenteessä liikkumista toivottaen,

Pentti Oksanen

Myynti ja sidosryhmäsuhteet

Pentillä on pitkä kokemus autoalasta etenkin yritysautoilun saralta. Hän vastaa Autoklinikalla palveluiden myynnistä yritys- ja vakuutusyhtiöasiakkaille.