Blogi 16.08.2022

Järkeistämällä tavara- ja kemikaalituotteidemme toimittajamääriä olemme kyenneet vähentämään radikaalisti korjaamojemme tuottamaa jätettä ja hävikkiä. Myös työ korjaamohalleissa on tehostunut.

Vielä vuonna 2016 Autoklinikalla oli yli 250 eri tavara- ja kemikaalitoimittajaa. Nyt määrä on karsittu noin kymmeneen. Tämä on tarkoittanut 96 % vähennystä toimittajien määrässä. Karsimisen myötä myös käytössämme olevien eri kemikaalituotenimikkeiden määrä on laskenut 85 %.

Keskittämällä hankintoja olemme pystyneet varmistamaan, että hyllyissä ei ole päällekkäisiä tuotteita, tunnemme tarkasti kaikki käyttämämme tuotteet ja kierto on tehokasta. Tämä taas tarkoittaa pienempää hävikkiä, vähemmän jätettä ja siistien varastohyllyjen myötä myös ajansäätöä työntekijöillemme.

Myös maalaamojen siirtyminen automaattisiin maalin sekoitusjärjestelmiin on vähentänyt maalihävikkiä radikaalisti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Näin vähennät autoilun ympäristöhaittoja

Vastuullisuus näkyy myös toimittajiemme valinnassa

Meille on tärkeää, että myös alihankkijamme ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen omassa toiminnassaan. Tämä näkyy yhteistyökumppaneidemme valinnassa; ostamme tuotteet ja tarvikkeet vastuullisilta yrityksiltä, jotka jakavat arvomme ympäristöasioissa.

Olemme myös tarkkoja, että käyttämämme kemikaalit ovat henkilöstöllemme turvallisia käyttää ja kierrättää. Esimerkiksi vesiliukoisten maalien osalta olemme keskittäneet ostot tuotteisiin, joissa on mahdollisimman pieni ympäristökuorma. Myös autojen pesussa käytämme vain ympäristöystävällisiä aineita.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: PDR-korjaus säästää aikaa, rahaa ja luontoa

Kiinnitämme huomiota käyttämämme energian laatuun ja määrään

Ostamme vain vihreää sähköä ja uusien pisteidemme osalta pystymme vaikuttamaan kiinteistön energiavalintoihin jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Siirtymällä esimerkiksi uusissa maalaamoissamme nestekaasun käyttöön, olemme kyenneet vähentämään niiden hiilijalanjälkeä 20 %.

Myös päivittäisillä tekemisellä on iso merkitys ja arjen järkevillä valinnoilla on mahdollista pienentää korjaamohallien ja koneiden energiakulusta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi tyhjäkäytön välttämistä, koneiden säätöjen, valaistuksen ja ilmanvaihdon optimointia kulutuksen kannalta mahdollisimman edulliseksi.

Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta voit lukea täältä. Valitsemalla Autoklinikan voit olla varma, että autosi korjataan aina ympäristöä kunnioittaen.

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Valtteri Savolainen

Valtterilla on yli kymmenen vuoden kokemus eri tehtävistä Autoklinikalla. Tällä hetkellä hän toimii työnjohtajana pääkaupunkiseudulla sekä vastaa Autoklinikan tietojärjestelmien kehitystyöstä.