Blogi 17.08.2022

Vuosittain Autoklinikoilla syntyy jätettä noin miljoona kiloa eli 600 henkilöauton painon verran. Meille onkin ensisijaisen tärkeää, että tuottamamme jäte ei kuormita kaatopaikkoja vaan se kierrätetään ja hyötykäytetään mahdollisimman tehokkaasti.

Vaikka pyrimme jokaisen korjaukseen tulevan auton kohdalla mahdollisimman vihreään korjausprosessiin, syntyy autojen pelti- ja lasivaurioiden korjauksesta väistämättä jätettä.

Meille onkin ensiarvoisen tärkeää, että kaikki tuottamamme metalli-, pahvi-, lasi- ja energiajäte lajitellaan huolellisesti. Näin varmistamme jätteen tehokkaan kierrätyksen ja hyötykäytön, emme kuormita kaatopaikkoja ja pidämme myös korjaamohallit sekä niiden ympäristön siistinä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Korkea korjausaste on avainasemassa vauriokorjaamojen ympäristökuorman vähentämisessä

Kierrätysasteemme on korkeampi kuin EU:n suositus

Kierrätysasteemme kertoo, kuinka suuri osa Autoklinikan tuottamasta jätteestä saadaan kiertoon eli voidaan hyödyntää uudelleen.

Autoklinikan kierrätysaste on keskimäärin 65 %, mikä on korkeampi kuin EU:n vuodelle 2025 asettama 55 % tavoite. Korkean kierrätysasteemme ansiosta iso osa Autoklinikalla syntyvästä jätteestä saakin uuden elämän; ruttuun mennyt pelti voi palvella uutta omistajaa haarukkana ja pahvilaatikko päätyä pöytään kahvimukiksi.

Hyötykäyttöasteemme on 99 % eli lähes kaikki tuottamamme jäte voidaan muuttaa energiaksi tai kierrättää. Tätä energiaa voidaan käyttää esimerkiksi rakennusten lämmittämiseen.

Uusissa maalaamoissamme on myös markkinoiden tehokkaimmat lämmöntalteenottojärjestelmät. Tämä mahdollistaa käytetyn energian hyödyntämisen uudelleen ja vähentää lämpöhukkaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Järkevät tuote- ja kemikaalivalinnat säästävät ympäristöä 

Kiinnitämme huomiota myös jätteen käsittelyyn ja kuljetukseen

Jätteen huolellisen lajittelun lisäsi, olemme kiinnittäneet huomiota myös jätteen käsittelystä ja kuljetuksesta aiheutuviin päästöihin.

Useimmista korjaamoistamme löytyy jätepuristimet, joiden ansiosta pahvijäte tiivistetään 20 m2 kuutioiksi. Näin yhden rekan kyytiin saadaan mahtumaan monikertainen kertainen määrä pahvijätettä. Tämä säästää niin käsittelystä kuin kuljetuksestakin aiheutuvia päästöjä.

Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta voit lukea täältä. Valitsemalla Autoklinikan voit olla varma, että autosi korjataan aina ympäristöä kunnioittaen.

Vastuullisen vauriokorjauksen puolesta,

Valtteri Savolainen

Valtterilla on yli kymmenen vuoden kokemus eri tehtävistä Autoklinikalla. Tällä hetkellä hän toimii työnjohtajana pääkaupunkiseudulla sekä vastaa Autoklinikan tietojärjestelmien kehitystyöstä.