Laadukasta vauriokorjausta ja asiakaspalvelua

Kun vahinko tapahtuu, on tärkeää, että korjausprosessi on sujuva ja nopea. Autoklinikalla olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua ja korjaustyön laatua. Vauriokorjaukset ovat erikoisalaamme, ja Autoklinikalla on laaja kokemus pelti-, kolari- ja tuulilasivaurioidenkin korjaamisessa.

Korjaustyön laadun takaamiseksi noudatamme tarkasti autonvalmistajien ohjeita ja käytämme aina laadukkaita varaosia. Asiakkaan auton takuu säilyy, ja voimme varmistaa, että korjaus vastaa alkuperäistä turvallisuustasoa. Autoklinikalla on myös auktorisointi Teslan vauriokorjaamoketjuna Suomessa, joka osoittaa myös osaamisemme tasoa. Lue lisää korjausprosessistamme täältä.

Asiakaskokemus keskiössä

Asiakastyytyväisyys on Autoklinikalle kunnia-asia, jossa olemme onnistuneet. NPS-luku, joka kuvastaa asiakkaiden valmiutta suositella palveluitamme muille, oli vuonna 2023 erittäin korkea. Tämä on osoitus siitä, että panostamme asiakaspalveluun ja haluamme varmistaa, että jokainen asiakas lähtee meiltä tyytyväisenä.

Asiakaspalautteet on Autoklinikalle arvokasta tietoa ja niiden avulla kehitämme jatkuvasti toimintaamme. Asiakkaidemme kokemukset puhuvat puolestaan – olipa kyseessä sitten nopea palvelu, ystävällinen asiakaspalvelu tai korkealaatuinen korjaustyö, meillä asiakas on aina etusijalla.

Kestävä kehitys ja ympäristövastuu

Vastuullisuus on yksi perusarvoistamme, ja teemme aktiivisesti työtä ympäristöhaittojen minimoimiseksi. Pyrimme mahdollisimman ympäristöystävälliseen korjausprosessiin, emmekä vaihda turhaan osia tai tee tarpeetonta työtä. Kaikki korjattavissa olevat osat korjataan, ja kierrätämme huolellisesti vanhat osat.

Olemme tunnistaneet neljä kestävän kehityksen kannalta tärkeää osa-aluetta toiminnassamme: varaosien käyttö, energian kulutus, jätteiden käsittely ja kemikaalien käyttö. Näihin kiinnitämme erityistä huomiota, jotta voimme vähentää ympäristövaikutuksiamme ja olla vastuullinen valinta asiakkaillemme.

Laatu- ja ympäristöstandardit

Laadun ja ympäristövastuun merkitys on meille tärkeää, ja olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäisenä valtakunnallisena vauriokorjaamoketjuna Suomessa saaneet ISO 9001:2015 laatujärjestelmän sertifikaatin ja ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän sertifikaatin. Nämä sertifikaatit ovat osoitus sitoutumisestamme laadun ja ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen.

Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että toimintamme täyttää korkeat kansainväliset standardit ja että palvelumme laatu on varmistettu sertifioinnin avulla.

Asiakkaiden kokemuksia Autoklinikasta

Asiakkaidemme positiiviset kokemukset ovat meille parasta mainosta. Monet Autoklinikan asiakkaat ovat kertoneet saaneensa meiltä parasta mahdollista palvelua ja että korjaus on tehty ammattitaitoisesti. Asiakkaamme arvostavat nopeaa ja ystävällistä palvelua sekä sitä, että auto on korjauksen jälkeen kuin uusi.

Autoklinikalle on tärkeää, että asiakas kokee tulleensa hyvin kohdatuksi ja että palvelumme on ylittänyt odotukset. Asiakaspalautteet ovat meille todiste siitä, että olemme onnistuneet työssämme ja että asiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluun. Lue kokemuksia Autoklinikasta täältä.


Lisätietoa Autoklinikasta

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi pelti- tai tuulilasivaurion korjaaminen sujuu helposti. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta ja olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden kumppani. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi