Uutiset 05.10.2023

Autoklinikka jatkaa ilmastotyötään ja sitoutuu kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi) toimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tulemme tiukentamaan edelleen tavoitteitamme mahdollisimman vihreän korjausprosessin (Green Repair) saavuttamiseksi.

Science-Based Targets -aloite (SBTi) auttaa yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvia päästölinjauksia omalle ja koko arvoketjunsa toiminnalle. Linjausten tavoitteena on ehkäistä ilmastonmuutoksen vaikutuksia sekä tukea ympäristöystävällisen liiketoiminnan kasvua.

Yrityksen tavoitteita päästöjen vähentämiseksi pidetään tieteeseen perustuvina, jos ne pohjautuvat toimiin, joilla ilmastotieteen mukaan voidaan rajoittaa maapallon keskilämpötilan lämpeneminen alle 1,5 °C asteeseen. Tavoite pohjautuu Pariisin ilmastosopimukseen.

Kestävä kehitys on osa Autoklinikan liiketoimintastrategiaa

Sitoutuminen SBTi -aloitteeseen on osoitus Autoklinikan vastuullisesta liiketoimintastrategiasta. SBTi-aloitteen myötä Autoklinikka vahvistaa aikaisempaa ympäristötyötään ja päivittää nykyiset ilmastotavoitteensa entistä kattavammiksi.

Samalla se haluaa näyttää suuntaa ja kannustaa myös kumppaneitaan toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta.

– Ilmastonmuutoksen ja luontokadon huomioiminen ei ole enää valinta, vaan välttämättömyys kun halutaan harjoittaa liiketoimintaa kestävällä tavalla. Ajattelenkin, että asiakkaiden, omistajien ja henkilöstön ohessa ympäristö on yrityksen neljäs sidosryhmä, joka tulee ottaa huomioon kaikessa toiminnassa, yrityksen toimitusjohtaja Antti Huhtala toteaa.

Korjaamme kaiken, mikä korjattavissa on

– Green Repair -lupauksen mukaisesti pyrimme aina mahdollisimman vihreään korjausprosessiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarpeettomia osia ei vaihdeta, turhaa työtä ei tehdä ja kaikki korjataan, mikä korjattavissa on. Luonnollisesti kierrätämme toiminnastamme syntyvät jätteet huolellisesti sekä kiinnitämme huomiota energia- ja kemikaalivalintoihimme, Huhtala kertoo.

Autoklinikalle on myönnetty ISO 9001:2015 laatujärjestelmän ja ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän sertifikaatit osoituksena sitoutumisesta laadun, asiakaspalvelun sekä ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen. Lisätietoa Autoklinikan vastuullisuudesta voit lukea täältä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Antti Huhtala, toimitusjohtaja
Autoklinikka-yhtiöt Oy
antti.huhtala@autoklinikka.fi
+358 10 201 9675

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi