Uutiset 07.09.2021

Syyskuun viimeisenä lauantaina 25.9. vietetään jälleen Autoklinikan kansallista Pysäköintipäivää. Osana keväällä käynnistämäämme vastuullisuustyötä haluamme tänä vuonna kiinnittää erityistä huomiota vastuulliseen pysäköintiin. 

Väärin pysäköidyt autot aiheuttavat vaaratilanteita

Autoklinikka haluaa tänä vuonna peräänkuuluttaa vastuullisuutta myös autoa pysäköidessä. Vaikka onkin kiire tai pysäköintitilaa on niukasti, tulisi kuitenkin muistaa hyvät tavat sekä muiden liikkujien turvallisuus. Teetimme Pysäköintipäivän kunniaksi kyselyn*, jossa kysyimme yli 1 000 suomalaiselta, minkälaisiin pysäköintivirheisiin he myöntävät joskus sortuneensa.

Tutkimuksen mukaan yleisin virhe, johon 55 % vastaajista myöntää syyllistyneensä, on pysäköinti ilman parkkikiekkoa. Enemmän kuin joka kolmas vastaajista kertoo myös parkkeeranneensa paikkaan, johon ei olisi saanut pysäköidä ja lähes kolmasosa vastaajista (29 %) sanoo pysäköivänsä autonsa parkkiruutuun välillä huolimattomasti.

Virheellisesti pysäköidyt autot aiheuttavat vuosittain harmaita hiuksia, vaaratilanteita sekä myös peltien kolinaa parkkipaikoilla. Tekemämme tutkimuksen mukaan 58 % vastaajista kertoo, että väärin parkkeerattu auto on aiheuttanut heille usein tai joskus vaaratilanteen.

Lisähaastetta pysäköintitilanteisiin tuo myös vuonna 2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki, jonka mukaan auton saa pysäköidä ns. ”väärinpäin”.  Kyselymme mukaan suurin osa suomalaisista kuitenkin tietää, että poistuttaessa ”väärinpäin” pysäköidystä parkista on autoja väistettävä molemmista suunnista.

Vinkkejä pysäköintiin – katso video

Voita 500 € lahjakortti

Pysäköintipäivän lähestyessä Autoklinikan Facebookissa on luvassa myös hyviä arvontoja. Palkintoina muun muassa 500 euron arvoinen lahjakortti Verkkokauppa.comiin sekä 50 euron arvoisia lahjakortteja Neste-asemille. Kannattaakin laittaa Facebook-sivumme seurantaan saman tien!

Taskuparkin SM-kisat taas ensi vuonna

Pysäköintipäivän viettoon on perinteisesti kuulunut myös Taskuparkin SM-kisat. Koronatilanteen vuoksi kisojen järjestäminen siirtyy vielä vuodella eli seuraavat SM-mittelöt järjestetään syksyllä 2022.

Älä kuitenkaan jää laakereillesi lepäämään, vaan käytä kuluva vuosi omien parkkitaitojesi hiomiseen. Tämänhetkinen Taskuparkin Suomen ennätys 17,73 sekuntia on rovaniemeläisen Jani Saarisen halussa. Sitä ennätystä ei olekaan ihan helppo rikkoa! Täältä pääset näkemään hänen voitokkaan suorituksensa.


Pysäköintipäivän järjestää Autoklinikka

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa koko Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Voit olla varma, että autosi on yhtä turvallinen korjauksen jälkeen kuin se oli ennen vahinkoa. Lisätietoa Autoklinikasta löydät täältä.

*SynoIntin Omnibus-tutkimus 26. – 27.8. Kyselyyn vastasi 1 010 yli 18-vutiasta suomalaista.