Tiedotteet 30.09.2019

Taskuparkin SM-finaalissa rovaniemeläinen Jani Saarinen, 39, peruutti itsensä ylivoimaiseen voittoon ajalla 17,73 sekuntia. Toiseksi sijoittui helsinkiläinen Matti Käyhty ajalla 19,61 ja kolmanneksi vantaalainen Tuomas Kinnunen ajalla 20,73.

Autoklinikan järjestämä taskuparkin SM-finaali oteltiin tänään toista kertaa Helsingissä kansallisen Pysäköintipäivän kunniaksi. Tiukassa kisassa pistettiin uusiksi Taskuparkin virallinen SM-ennätys, joka viime vuonna oli 35,8 sekuntia. Tänä vuonna kisa oli erityisen tiukka, ja Saarinen lunasti voittonsa alle 20 sekunnin ajalla, 17,73.

– Fiilikset on aika jees. Jonkin verran tuli harjoiteltua ennen kisoja ja selvästi se kannatti, tuore Taskuparkin Suomen mestari Jani Saarinen kertoo kilpailupaikalta.

– Näimme kisassa erittäin virheettömiä ja nopeita suorituksia. Voittaja-aika yllätti koko tuomaristomme, sillä alle 20 sekunnin aikaa voi pitää todella kovana suorituksena, myyntijohtaja Pentti Oksanen Autoklinikalta kertoo.

Taskuparkin SM-kisojen tuomaristoon kuuluivat Pentti Oksasen lisäksi Teppo Vesalainen Autoliitosta ja Sampsa Lindberg CAP-Autokoulusta.

Vaimo kannusti kisaan mukaan

Voittaja tunnustautuu autoihmiseksi ja ajaa myös työkseen jakeluautoa. Kisaan hän lähti mukaan vaimonsa kannustuksesta.

– Vaimo oli bongannut kisan paikallislehdestä ja sanoi, että nyt pääsisin näyttämään kykyni. Aika usein katsotaan vaimon kanssa Suomen surkeinta kuskia ja on siinä tainnut tulla kotisohvalla kommentoitua muiden suorituksia, Saarinen sanoo.

Saarinen palkittiin 1 000 euron matkalahjakortilla.

– Vaimo saa päättää, minne suunnataan, Saarinen toteaa.

Suomen mestaria etsittiin ympäri Suomen

Tänä vuonna Taskuparkin SM-kisat olivat viime vuotta laajemmat, sillä maan taitavimpia taskuparkkeeraajia haettiin neljässä karsintakilpailussa: Rovaniemellä, Seinäjoella, Mikkelissä ja Helsingissä.

–  Kisan suosio ylitti tänä vuonna kaikki odotuksemme ja esimerkiksi Helsingin karsinta täyttyi osallistujista aivan hetkessä. Jotkut osallistujista hakivat finaalipaikkaa osallistumalla kahteen karsintaan, mikä osoittaa todellista voitontahtoa, Oksanen Autoklinikalta kertoo.

Narinkkatorilla Helsingissä järjestetty taskuparkin SM-finaali on osa kansallista Pysäköintipäivää, jolla vahinkokorjaamo Autoklinikka haluaa kiinnittää huomiota turvalliseen pysäköintiin.

– Idea taskuparkin SM-kisoihin syntyi, kun teettämästämme kuluttajakyselystä kävi ilmi, että vain 22 prosenttia kokee hallitsevansa taskuparkin erinomaisesti. Toivomme, että kisan avulla tietoisuus turvallisesta pysäköinnistä lisääntyisi, Oksanen sanoo ja jatkaa:

– Kisassamme taskuparkki piti tehdä todella ahtaaseen tilaan. Kaikki osallistujat totesivat, että taskuparkki on tekniikkalaji, joka vaatii harjoittelua.

Näin teet taskuparkin turvallisesti:

  • Varmista, että autosi pituuden lisäksi sinulla on noin metri tilaa sekä edessä että takana.
  • Aja edessä olevan auton rinnalle. Tarkista, että oman autosi perä on vieressä olevan auton perän kohdalla. Muista laittaa vilkku päälle!
  • Käännä ratti ääriasentoon oikealle. Peruuta autoa, kunnes takana oleva auto näkyy kokonaan sivupeilissäsi.
  • Käännä autosi pyörät suoraan ja jatka peruuttamista.
  • Peruuta, kunnes autosi etupuskuri on edellä olevan auton perän kohdalla. Käännä ratti ääriasentoon vasemmalle ja jatka peruuttamista.
  • Kun autosi on kääntynyt paikalleen, suorista renkaat. Tarkista, että takana olevalle autolle jää tilaa poistumiseen.

Linkki kuviin. Kuvat ovat vapaasti tiedotusvälineiden käytettävissä, kun mainitsee tekijätiedoissa Autoklinikka.

Lisätietoja:
Pentti Oksanen, Autoklinikka-yhtiöt Oy
puh. +358 40 033 9920
s-posti: poksa@autoklinikka.fi

www.autoklinikka.fi
www.pysakointipaiva.fi