Tiedotteet 25.09.2019

Tuoreen kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista on joskus saanut pysäköityyn autoonsa mysteerikolhun. Taskuparkin SM-kilpailujen järjestäjä Autoklinikka muistuttaa, että reilu autoilija jättää aina yhteystietonsa osuessaan toisen autoon parkkipaikalla.

Pysäköinnin yhteydessä syntyvät kolhut ovat varsin yleisiä. Maan johtava kolarikorjaamo Autoklinikka haluaa kiinnittää huomiota turvalliseen pysäköintiin järjestämällä jälleen Taskuparkin SM-kilpailut. Finaali kisataan Helsingissä 29.9.

Kolhupaikalta livistäminen yleistä

Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että livahtaminen pois kolhupaikalta on yleistä Suomessa. Jopa 44 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista kertoo, että heidän parkissa ollutta autoaan on kolhittu eikä syyllinen jättänyt yhteystietojaan paikalle. 12 prosenttia taas kertoo, että heidän autoaan kolhinut kuljettaja jätti reilusti tietonsa. Noin kolmanneksen (31 prosenttia) vastaajista autoa ei ole kyselyn mukaan koskaan kolhittu parkissa.

Vain 2 prosenttia vastanneista myöntää puolestaan itse kolhineensa joskus kanssa-ajajan autoa ja poistuneensa paikalta jättämättä yhteistietojaan. Joka kymmenes (12 prosenttia) kertoo kolhutilanteissa jättäneensä yhteistietonsa, ja 56 prosenttia ei ole koskaan kolhinut toisen parkkeerattua autoa.

– Vaikka suurin osa suomalaisista (85 prosenttia) uskoo, että yhteystietojen jättäminen tai poliisille ilmoittaminen on parkkipaikkakolhun sattuessa pakollista, lakiin kirjoitettu itsekriminointisuoja sallii syyllisen poistumisen kenellekään tapahtuneesta kertomatta. Kehotamme kuitenkin kaikkia reiluun ja vastuulliseen toimintaa: jos kolahtaa, jätä yhteystietosi, Pentti Oksanen Autoklinikalta toteaa.

Taskuparkin SM-finaali lähestyy

Turvaa liikenteeseen tuo vastuullisuuden lisäksi myös ajotaito. Autoklinikka järjestääkin jälleen Taskuparkin SM-kilpailut, nyt laajempana kuin koskaan. Mikkelin, Seinäjoen ja Rovaniemen aluekarsinnoissa on jo valittu yhteensä kuusi finalistia, ja loppuja neljää etsitään Helsingin karsintakilpailussa sunnuntaina 29.9. klo 10:30.

Taskuparkin SM-kilpailut huipentuvat finaalitapahtumaan Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 29.9. klo 13 alkaen. Samalla vietetään järjestyksessään jo kolmatta kansallista Pysäköintipäivää. Tiukan kilpailun ohessa tarjolla on ohjelmaa koko perheelle, ja tapahtuman juontaa Esko Eerikäinen.

– Maineen ja kunnian lisäksi voittajalle on luvassa 1 000 euron arvoinen matkalahjakortti. 2. ja 3. sijalle yltäneet taas palkitaan 200 euron arvoisella matkalahjakortilla. Lisäksi arvomme kaikkien paikalla olijoiden kesken mukavia tuotepalkintoja, Oksanen kertoo.

– Taskupysäköinti on erittäin hyödyllinen taito ja harjoittaa samalla auton hallintaa sekä mittojen hahmottamista. Tekniikkaa harjoitellaan autokoulussa monin tavoin, eikä uusilla opiskelijoilla yleensä ole ennakkoluuloja taskupysäköintiä kohtaan, mutta monella sen käyttö jää silti arjessa vähälle. Onkin mahtavaa, että on olemassa tämän kaltaisia tapahtumia, jotka autokoulumme tavoin kannustavat ihmisiä harjoittamaan taskupysäköintiä sujuvammaksi ja tutummaksi, Sampsa Lindberg CAP-autokoulusta jatkaa.

Tervetuloa katsomaan jännittäviä Taskuparkin SM-kisoja paikanpäälle! Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta www.pysakointipaiva.fi.

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 028 mannersuomalaista, jotka käyttävät autoa vähintään satunnaisesti. Otos kerättiin elokuun aikana internetpohjaisella kyselylomakkeella, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.

Lisätietoja:
Pentti Oksanen, Autoklinikka-yhtiöt Oy
puh. +358 40 033 9920
s-posti: poksa@autoklinikka.fi

www.autoklinikka.fi