Tiedotteet 17.09.2020

Autoklinikan tekemän kyselyyn mukaan pelti rytisee Suomessa pysäköintilanteissa. Kolme viidestä suomalaisesta kertoo, että on saanut kolhun autoonsa parkkialueella. Neljättä kertaa vietettävän Pysäköintipäivän aikana Autoklinikka haluaa nostaa suomalaisten tietoisuutta siitä, että auto kannattaa aina pysäköidä keula lähtösuuntaan.

68 % miehistä ja 51 % naisista on saanut kolhun pysäköintialueella. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee vuosittain yli 40 000 parkkipaikoilla sattunutta vahinkoa, ja niiden osuus on lähes puolet kaikista liikennevahingoista.

– Tänä vuonna haluamme nostaa Kansallisen pysäköintipäivän kärkeen yksinkertaisen tavan vähentää onnettomuuksia pysäköidessä: palomiesparkin. Auto kannattaisi siis pysäköidä aina keula lähtösuuntaan. Tämä vaatii pysäköintialueelle saavuttaessa parkkiruutuun peruuttamista tai mahdollisuuksien mukaan ajamista tyhjän ruudun läpi. Vastapainona ruudusta poistuminen taas on sitten tuntuvasti helpompaa ja turvallisempaa, Pentti Oksanen Autoklinikalta muistuttaa.

Suomalaisista vain joka neljännes kertoo, että parkkeeraa säännöllisesti auton menosuuntaan. Kustannuksia ajatellen se kuitenkin kannattaisi, sillä esimerkiksi vakuutusyhtiöiden vahinkotilastojen mukaan yli puolessa parkkipaikalla sattuneista vahingoista korjauskustannukset ovat yli 1 000 euroa.

Peräti 22 % kyselyyn vastanneista kertoo, että heillä on autossaan korjaamaton lommo.

– Pysäköintialueen kolhut ovat aina aika ikävä yllätys, mutta ainakaan kulujen pelossa niitä ei kannata jättää korjaamatta. Esimerkiksi pienet, maalipinnan ehjäksi jättäneet kolhut hoituvat usein nopeasti kuntoon aikaa, rahaa ja ympäristöä säästävällä PDR-menetelmällä. PDR- eli Paintless Dent Repair -tekniikalla tehtävän lommon oikaisun hinta on alimmillaan 150 euroa eli vain murto-osa perinteisen peltikorjauksen kustannuksista, Oksanen jatkaa.

Parkkeerausvinkkien ohella Autoklinikka maustaa Pysäköintipäivän aikana tärkeää aihetta myös huumorilla keräämällä ihmisiltä pysäköintimuistoja, joista koomikko Jarkko Tamminen kokoaa puolen tunnin liveshow’n. Aiemmin Autoklinikka on järjestänyt Kansallisena pysäköintipäivänä Taskuparkin SM-kisat.

– Koronatilanteen vuoksi kisat pitävät nyt vuoden tauon, mutta palaavat toki jälleen ensi vuonna. Tänä vuonna ei tarvitse olla mestariparkkeeraaja voittaakseen 1 000 euron lahjakortin, vaan kaikki, jolla on pysäköintimuistoja, saavat mahdollisuuden napata kirkkaimman palkinnon, Oksanen rohkaisee.

Kansallisen pysäköintipäivän Liveshow nähdään Autoklinikan Facebook-kanavalla 4.10. klo 15. Ohjelma kuhisee Tammisen ansiosta Suomen kirkkaimpia tähtiä aina valtionpäämiehistä formulatähtiin.

Oman pysäköintitarinansa voi lähettää osoitteessa: www.autoklinikka.fi/pysakointipaiva/

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä noin 1000 suomalaista, jotka käyttävät autoa vähintään satunnaisesti. Otos kerättiin koko Suomen alueella sähköisenä kyselynä.

Lisätietoja:
Pentti Oksanen, Autoklinikka-yhtiöt Oy
Puh: +358 400 339 920
s-posti: poksa@autoklinikka.fi

www.autoklinikka.fi