Blogi 17.01.2022

Tämä on kysymys, johon me Autoklinikallakin törmäämme aina joskus. Vastaus on onneksi helppo – kyllä, täysin. Autoklinikalla korjautat autosi pelti- ja lasivauriot kuntoon aina yhtä laadukkaasti ja turvallisesti kuin merkkikorjaamoissa.

Noudatamme tarkkaan kunkin autonvalmistajan korjausohjeita

Meille Autoklinikalla on tärkeää, että autosi on korjauksen jälkeen yhtä turvallinen kuin se oli ennen vahinkoa. Tämän takaamme noudattamalla kaikissa korjaustöissämme tarkasti autonvalmistajan omia merkki- ja mallikohtaisia korjausohjeita sekä käyttämällä kaikissa korjaustöissämme laadukkaita varaosia.

Myös kaikki tuulilasivauriot voi korjauttaa huoletta Autoklinikalla. Käytämme kaikissa tuulilasitöissämme Pilkingtonin tai autonvalmistajan omia laseja. Uusien, paljon nykyaikaista tekniikkaa sisältävien lasien osalta huolehdimme tuulilasin kamera- ja tunnistinjärjestelmien kalibroinnista vaihdon jälkeen.

Autosi alkuperäinen takuu säilyy aina  

Välillä kuulee myös kysymyksiä auton takuun säilymisestä. Eli raukeaako takuu, jos auton korjauttaa muualla kuin merkkikorjaamossa. Vastaus tähänkin kysymykseen on selkeä – ei raukea. Tuodessasi autosi Autoklinikalle vauriokorjaukseen autosi takuu säilyy aina.

Myöskään auton jälleenmyyntiarvoon ei korjaamovalinnalla ole merkitystä, jos auto on korjattu laadukkaasti autonvalmistajan alkuperäisillä ohjeilla. Tarvittaessa Autoklinikalta saa korjauksen jälkeen yhteenvedon tehdyistä työvaiheista, vaihdetuista osista sekä maalatuista pinnoista. Auton luovutuksen yhteydessä käymme asiakkaan halutessa vielä tarkemmin läpi, mitä autolle on tehty.

Monimerkkikorjaamon tarjoamat edut

Liikennevahingon sattuessa voi asiakas aina itse päättää, minne vie autonsa korjattavaksi. Autoklinikka-ketjun selkeä etu on sen tarjoama erinomainen asiakaspalvelu, korkea korjaustyön laatu sekä palveluverkoston kattavuus. Palvelemme valtakunnallisesti jo lähes 60 pisteen voimin ja saamamme asiakaspalautteen keskiarvo oli viime vuonna 9,49 (asteikolla 0-10). Myös asiakastutkimuksissa yleisesti käytetty NPS-luku, joka kertoo asiakkaan herkkyydestä suositella palvelua muille, on meillä alan huipputasoa 89.03.

Kasvun ja rekrytointien kautta olemme saaneet ketjuumme myös runsaasti automerkkikohtaista erityisosaamista. Korikorjaajamme osallistuvat ahkerasti eri autonvalmistajien järjestämiin koulutuksiin ja koulutamme myös itse säännöllisesti henkilökuntaamme.

Sähköautojen korjaamisessa muutamia erityispiirteitä

Autoklinikka on Tesla-ajoneuvojen auktorisoitu vauriokorjaamoketju Suomessa ja meiltä löytyy osaamista kaikkien automerkkien sähkö- ja hybridiautojen korjaamiseen.

Monilta osin perinteisten autojen ja sähköautojen vauriokorjaus hoituu samoin tavoin, mutta muutamia erojakin on. Suurin niistä liittyy sähköjärjestelmiin. Sähköajoneuvo tulee aina ennen korjauksen aloittamista tehdä jännitteettömäksi ja tämä vaatii asiaan kouluttautuneen ammattilaisen osaamista. Korjaajan on tunnettava korkeajännitejärjestelmät, jotta hän tietää, mitä pitää ottaa huomioon korjaustyötä aloittaessa. Jos taas autosta joudutaan vaihtamaan osia, on tiedettävä, missä korkeajännitekaapeleita menee, jotta epähuomiossa ei synny lisävahinkoa.

Lue myös: Mitä sähköautojen korjaaminen vaatii?

Vakuutusyhtiön tilastojen mukaan vahinkoja sattuu autoilijoille keskimäärin noin kahdeksan vuoden välein. Vahinkotilanne onkin monelle yllättävä ja voi olla epäselvää, miten silloin tulisi toimia. Ajoitpa sitten millä automerkillä tahansa, niin Autoklinikan asiakaspalvelusta saat aina tarvittavan avun ja 24/7 palvelunumeromme p. 020 773 7437 auttaa sinua myös korjaamojemme ollessa suljettuna.

Mukavaa alkavaa autoiluvuotta toivottaen,

Janne Mouhu

Korjaamopäällikkö, PK-seutu

Janne toimii Autoklinikalla PK-seudun korjaamopäällikkönä. Hänellä on usean vuoden kokemus autoilualasta ja vauriokorjaamisesta.