Tuulilasin vaurioiden vaikutus ajoturvallisuuteen

Tuulilasin tärkein tehtävä on suojata matkustajia ulkoisilta tekijöiltä kuten sateelta ja tuulelta. Lisäksi tuulilasi tukee auton rakenteellista kestävyyttä.

Tuulilasin pieneltä näyttävä kiveniskemä voi äkkiä laajentua isoksi halkeamaksi, mikä heikentää ajonäkyvyyttä ja auton rakenteellista turvallisuutta. Siksi on tärkeää toimia ripeästi ja huolehtia tuulilasin korjauksesta tai vaihdosta tarpeen mukaan. Autoklinikalla saat nopeaa ja asiantuntevaa palvelua kaikkien lasivaurioiden hoidossa.

Tuulilasin korjaaminen vai vaihtaminen – milloin ja miksi?

Pienet tuulilasivauriot voidaan usein korjata, jotta vaurio ei pääse leviämään tuulilasin vaihtoa vaativaksi vaurioksi. Autoklinikalla tuulilasin korjauksissa kiveniskemä täytetään hartsilla, joka kovetetaan uv-valolla kestäväksi. Jos vaurio on laajempi tai särö on ehtinyt levitä halkeamaksi, on tuulilasi vaihdettava uuteen ajoturvallisuussyistä. Tuulilasin vaihto onnistuu Autoklinikalla tarvittaessa nopeasti ja helposti saman päivän aikana.

Ennaltaehkäise tuulilasin vauriot

Paras keino välttää tuulilasin vaurioita on ennaltaehkäisy. Jääraappa on tuulilasin paras ystävä, ja talvisin on tärkeää varmistaa, että jääraappa on käyttökunnossa. Vältä jään poistamista tuulilasista esimerkiksi kuumalla vedellä, sillä se voi johtaa lasin rikkoutumiseen. Liikenneturva suosittelee, että ennen liikkeelle lähtöä tulee tarkistaa kaikkien lasipintojen, myös peilien, puhtaus.

Autoklinikalla suosittelemme pitämään kiveniskemätarroja mukana autossa mahdollisten tuulilasivaurioiden varalta. Säilytä kiveniskemätarroja hansikaslokerossa, jotta voit nopeasti suojata kiveniskemän vaurion sattuessa. Kiveniskemätarroja voit käydä hakemassa veloituksetta miltä tahansa Autoklinikan korjaamoltamme.

Autoklinikan asiantunteva palvelu

Mikäli tuulilasisi vaurio mahtuu kolikon kokoisen alan alle, voit tulla korjauttamaan sen ilman ajanvarausta tai varata ajan etukäteen täältä. Korjaus kestää noin 30 minuuttia. Mikäli autossasi on tuulilasivakuutus, on tuulilasin korjaus sinulle veloitukseton. Jos maksat tuulilasin korjauksen itse, voit tiedustella korjauksen hintaa jättämällä yhteydenottopyynnön verkkosivuillamme.

Ajoissa tehty korjaus estää vaurion laajenemisen ja säästää suurimmilta kuluilta. Kiveniskemän korjaaminen on myös ympäristöystävällisempi valinta, sillä se aiheuttaa vähemmän ympäristökuormaa kuin koko tuulilasin vaihto. Mikäli tuulilasivauriosi pääsee laajenemaan ja tuulilasi vaatii vaihdon, voit varata kätevästi ajan suoraan verkkosivuiltamme.

Lisätietoja tuulilasivaurioiden korjaamisesta löydät täältä.


Kaipaatko apua autosi pelti- tai tuulilasivaurion hoidossa? Ota yhteyttä Autoklinikan asiakaspalveluun p. 020 773 7437 tai asiakaspalvelu@autoklinikka.fi. Voit varata ajan myös verkossa


Lisätietoa Autoklinikasta

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi pelti- tai tuulilasivaurion korjaaminen sujuu helposti. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta ja olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden kumppani. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi