Asiakaspalvelun merkitys vauriokorjauksessa

Kun vahinko sattuu, asiakkaan ensisijainen toive on usein saada auto nopeasti takaisin liikenteeseen. Autoklinikalla asiakkaat voivat luottaa siihen, että heidät otetaan vastaan ymmärtäväisesti , sillä asiakaspalvelun laatu on meille yhtä tärkeä kuin itse korjaustyön laatu.

Asiakaspalvelu on avainasemassa, kun asiakkaat arvioivat kokemustaan. Korkeatasoinen palvelu luo luottamusta ja varmistaa, että asiakkaat palaavat luoksemme tarvittaessa myös tulevaisuudessa. Tämä näkyy myös NPS-luvussamme, joka on alamme huipputasoa.

Korjaamon valinta ja auton takuu

Valitsemalla luotettavan korjaamon varmistat, että autosi takuu säilyy. Meillä korjaustyöt suoritetaan aina autonvalmistajien ohjeiden mukaisesti ja standardeja noudattaen. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä ovat esimerkiksi sähköautot tai hybridit, joiden korjaus vaatii erityisosaamista.

Korjaamon valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös palvelun kattavuus. Meillä on valtakunnallinen verkosto, joka takaa laadukkaan palvelun lähes 60 toimipisteessä ympäri Suomea.

Laatu ja nopeus käsi kädessä

Korjaustyön laadusta emme tingi, mutta ymmärrämme myös nopeuden merkityksen. Kun auto on korjaamolla, se on poissa päivittäisestä käytöstä, mikä voi aiheuttaa hankaluuksia. Siksi pyrimme aina palauttamaan auton asiakkaalle mahdollisimman nopeasti, mutta ilman, että työn laatu kärsii.

Ympäristövastuu ja kestävä kehitys

Ympäristövastuu on meille tärkeää. Pyrimme minimoimaan ympäristöhaitat ja edistämään ympäristöystävällistä korjausprosessia. Tämä tarkoittaa, että korjaamme kaiken mikä on korjattavissa, emmekä vaihda osia turhaan. Kierrätämme ja lajittelemme vanhat osat huolellisesti.

Ympäristöstandardien noudattaminen on meille itsestäänselvyys. Olemme saaneet ISO 9001:2015 laatujärjestelmän sertifikaatin ja ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän sertifikaatin, jotka ovat osoitus sitoutumisestamme laatuun ja ympäristöön.

Asiakkaiden kokemukset puhuvat puolestaan

Asiakaspalautteemme on meille arvokasta, ja se ohjaa meitä kehittämään palveluamme jatkuvasti. Asiakkaamme ovat antaneet meille kiitosta erityisesti asiakaspalvelun laadusta, nopeudesta ja vaivattomuudesta. Tämä on meille kunnia-asia ja motivoi meitä ylläpitämään korkeaa tasoa jokaisessa kohtaamisessa.

Asiakaskokemukset Autoklinikalla ovat tärkeitä, ja ne kertovat tarinaa siitä, miten olemme onnistuneet palvelemaan asiakkaitamme. Olipa kyseessä sitten pieni lommo tai suurempi korjaus, asiakkaamme voivat luottaa siihen, että heidän autonsa on hyvissä käsissä.


Lisätietoa Autoklinikasta

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi pelti- tai tuulilasivaurion korjaaminen sujuu helposti. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta ja olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden kumppani. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi