Tuulilasin vaihdon merkitys ajoneuvon turvallisuudelle

Ehjä tuulilasi on olennainen osa auton turvallisuutta. Se suojaa matkustajia tuulelta, sateelta ja roiskeilta, mutta myös ylläpitää auton rakenteellista kestävyyttä. Vaurioitunut tuulilasi voi heikentää ajonäkyvyyttä ja lisätä onnettomuusriskiä. Nykyaikaisissa autoissa tuulilasissa on usein myös erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten kaistavahti. Siksi on tärkeää, että tuulilasin vaihto tehdään ammattitaitoisesti ja että tukijärjestelmät kalibroidaan oikein vaihdon jälkeen. Vaihdon yhteydessä suosittelemme myös pyyhkijänsulkien uusimista, jotta uusi tuulilasi pysyy pitkään kirkkaana ja naarmuttomana. Pyyhkijänsulkien vaihto on pieni investointi, mutta se parantaa ajonäkyvyyttä ja turvallisuutta. Autoklinikalla hoidamme pyyhkijänsulkien vaihdon pyydettäessä tuulilasin vaihdon yhteydessä. Lue lisää tuulilasin vaihdosta täältä.

Laadukkaat materiaalit ja ammattitaitoinen asennus

Käytämme tuulilasin vaihdossa laadukkaita Pilkingtonin tuulilaseja. Tuulilasin vaihto suoritetaan aina valmistajan ohjeiden mukaisesti, jotta esimerkiksi auton kalibroitavat tukijärjestelmät, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin ja kaista-avustin, toimivat oikein. Tuulilasin vaihto on meillä nopeaa ja vaivatonta. Voit varata ajan kätevästi verkossa. Tuulilasin vaihto hoituu saman päivän aikana. Mikäli autoosi kuuluu lasivakuutus, maksat vaihdosta vain omavastuun. Jos olet epävarma tuulilasin vauriosta, voit aina tulla ensin näyttämään vauriota veloituksetta lähimmälle Autoklinikan korjaamollemme.

Autoklinikan asiantunteva palvelu

Mikäli tuulilasisi vaurio on noin kolikon kokoinen, voit tulla korjauttamaan sen ilman ajanvarausta tai varata ajan etukäteen. Korjaus kestää noin 30 minuuttia. Mikäli autossasi on tuulilasivakuutus, on tuulilasin korjaus sinulle veloitukseton. Jos maksat tuulilasin korjauksen itse, voit tiedustella korjauksen hintaa jättämällä yhteydenottopyynnön. Ajoissa tehty korjaus estää vaurion laajenemisen halkeamaksi ja säästää suurimmilta kuluilta. Kiveniskemän korjaaminen on myös ympäristöystävällisempi valinta, sillä se aiheuttaa vähemmän ympäristökuormaa, kuin koko tuulilasin vaihto. Mikäli tuulilasivauriosi pääsee laajenemaan ja tuulilasi vaatii vaihdon, voit varata kätevästi ajan suoraan verkossa.

Ennaltaehkäisy ja huolto

Tuulilasin kunnon ylläpitäminen on tärkeää ajoneuvon turvallisuuden kannalta. Säännöllinen tarkastus ja puhdistus auttavat havaitsemaan mahdolliset vauriot ajoissa. Jos huomaat tuulilasissasi kiveniskemän, suojaaminen kiveniskemäteipillä voi estää vaurion pahenemisen ennen korjausta. Kiveniskemäteippejä saat veloituksetta kaikilta Autoklinikan korjaamoilta. Kaikkien toimipisteidemme yhteystiedot löydät täältä.

Yhteenveto

Tuulilasin korjaus tai vaihto voi tuntua vaivalloiselta, mutta Autoklinikalla teemme prosessista sinulle mahdollisimman sujuvan. Meillä hoituu ammattitaidolla niin polttomoottoriautojen, sähköautojen kuin hybridienkin vauriokorjaukset, ja olemme Teslan auktorisoima vauriokorjaamoketju Suomessa. Työskentelemme aina autonvalmistajien merkki- ja mallikohtaisia ohjeita noudattaen.

Kun vahinko tapahtuu, me huolehdimme, että autosi takuu säilyy ja korjauksen laatu on taattu. Toimintamme täyttää myös kansainväliset laatu- ja ympäristöstandardit, ja olemme vastuullinen valinta ympäristöhaittojen minimoimiseksi. Vastuullisuudestamme voit lukea lisää täältä.


Lisätietoa Autoklinikasta

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi pelti- tai tuulilasivaurion korjaaminen sujuu helposti. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta ja olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden kumppani. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi