Tuulilasi voi rikkoutua monestakin eri syystä, mutta yleisin vaurioiden aiheuttaja on edellä ajavan auton renkaista tai tienpinnasta irtoava kiviaines. Mikäli lasissa on jo valmiiksi vaurio voi myös lämpötilanvaihtelut, kuten kova pakkanen yhdistettynä auton sisälämmitykseen johtaa tuulilasin halkeamiseen. Myös kulunut ja naarmuuntunut tuulilasi tulisi aina vaihtaa uuteen turvallisuussyistä.

Pienet kiveniskemät tuulilasissa ovat usein korjattavissa, mutta halkeamien tai suurempien säröjen kohdalla on lasi vaihdettava uuteen. Espoolaisen Teemun tuulilasi rikkoutui kahdessa osassa:

– Kesällä tuulilasiin lensi moottoritiellä kivi vastakkaiselta kaistalta ja tästä tuli pieni naarmu tuulilasiin. Uudenvuodenpäivänä tuulilasi halkesi kovien pakkasten johdosta, joten vein sen Autoklinikalle korjattavaksi.

Ajanvaraus onnistui kätevästi netissä

Ajanvaraus tuulilasin vaihtoon Autoklinikalle onnistui kätevästi netissä. Teemu oli asioinut luonnonvoimien vuoksi Autoklinikalla aiemminkin, kun tuulenpuuska repäisi vaimon auton etuoven sijoiltaan. Ensimmäisellä kerralla Autoklinikka valikoitui läheisen sijainnin takia. Autoklinikalla on yli kuusikymmentä kaikille automerkeille sopivaa toimipistettä ympäri Suomen.

Auto hyytyi keskelle risteystä

Matkalla tuulilasin vaihtoon Teemun hybridiauto hyytyi oletettavasti kireän pakkasen vuoksi keskelle risteystä. Hän soitti Autoklinikalle kertoakseen, ettei ehdi sovittuun aikaan perille. Työntekijä saapui kuitenkin saman tien auttamaan ja he työnsivät auton yhdessä pois risteyksestä.

Pitäkää homma samanlaisena!

– Autoklinikan Asiakaspalvelu oli ensiluokkaista. En osannut ajatella, että korjaamolta lähdetään auttamaan myös hyytyneen auton työntämisessä. Pitäkää homma samanlaisena!

Aamun yllätysten jälkeen tuulilasi vaihdettiin Autoklinikalla vielä samana päivänä ja Teemu haki auton matkalla töistä kotiin.

– Olen todella tyytyväinen ja aion jatkossakin viedä auton tuulilasin korjattavaksi Autoklinikalle, Teemu toteaa.

Rikkoutunut tuulilasi voidaan määrätä korjattavaksi katsastuksessa

Ajoneuvojen määräaikaiskatsastuksen arviointiperusteiden mukaan yksikin halkeama tai särö riittää korjauskehotukseen, mikäli vaurio sijaitsee kuljettajan näkökentässä. Kuljettajan näkökentäksi määritellään tuulilasinpyyhkijöiden puhdistama alue. Katsastuksen korjauskehotusta ei kannata kuitenkaan jäädä odottamaan, sillä tuulilasi korjataan tai vaihdetaan uuteen Autoklinikalla nopeasti.

– Tuulilasin vaihtoon voi varata ajan kätevästi Autoklinikan nettisivuilla. Mikäli asiakkaalla on lasivakuutus ja lasi vaihdetaan Autoklinikalla, ei suurin osa vakuutusyhtiöistä edellytä edes vahinkoilmoituksen tekemistä etukäteen. Lasivakuutusasiakkaana auton saa siis nopeasti korjaukseen, ja me välitämme asiakkaan vakuutusyhtiöön tarvittavat tiedot, Autoklinikan asiakaspalvelupäällikkö Helena Ruuska kertoo.

Ruuskan mukaan pienemmät vauriot kuten kiveniskemät, jotka eivät edellytä tuulilasin vaihtamista uuteen, hoituvat Autoklinikalla puolessa tunnissa ilman ajanvarausta.

Tuulilasivaurioiden lisäksi Autoklinikalla hoituvat myös kaikkien automerkkien pelti- ja kolarikorjaukset. Erityistä kiitosta ketju on saanut erittäin hyvästä asiakaspalvelustaan. Täältä voi lukea lisää asiakkaiden kommentteja Autoklinikasta.

Kaipaatko apua tuulilasiasioissa – ota yhteyttä!