Pienikin kiveniskemä tuulilasissa voi edetä äkillisen lämpötilavaihtelun seurauksena isommaksi vaurioksi. Turvallisuussyistä tulisi haljennut tuulilasi vaihtaa uuteen mahdollisimman pian. 

Helsinkiläisen Lassen tuulilasin etureunaan oli tullut pieni, sinällään murheettomalta vaikuttanut kiveniskemä, joka oli päässyt kuitenkin etenemään halkeamaksi, kun ulkolämpötila laski koviin pakkaslukemiin. Lasse on asioinut Konalan Autoklinikalla jo vuosia, joten hän varasi ajan tutulle korjaamolle myös tällä kertaa.

– Käyn autojeni kanssa aina Autoklinikalla, koska palvelu on erinomaista ja voin luottaa korjaustyön laatuun. Olen vaihdattanut tuulilasin Autoklinikalla jo ainakin kolmeen eri autoon ja korjauttanut pienempiä kiveniskemiä sekä peltivaurioita, Lasse kertoo.

Halkeamat ja kiveniskemät tuulilasissa ovat varsin yleisiä vitsauksia ja niiden määrä kasvaa näin keväisin. Jos autossa on lasivakuutus, on kiveniskemän korjauttaminen asiakkaalle Autoklinikalla veloituksetonta eli vakuutusyhtiö maksaa korjauksen kokonaisuudessaan. Jos taas lasi pitää vaihtaa uuteen, maksaa lasivakuutusasiakas vaihdosta vain vakuutuksensa omavastuuosuuden verran.

Kiveniskemän korjaus hoituu lähimmällä Autoklinikalla aina ilman ajanvarausta ja ajan tuulilasin vaihtoon voi varata kätevästi Autoklinikan nettisivuilta. Autoklinikalla on lähes kuusikymmentä toimipistettä ympäri Suomen.

Myös sijaisauto järjestyi nopeasti

Lassen autoon sopivaa tuulilasia ei löytynyt Suomesta, joten uusi tuulilasi tilattiin pikaisesti Saksasta. Tuulilasin toimitus kesti reilun viikon, ja korjausaika sovittiin heti sen jälkeen. Korjauspäivän ajaksi Lasselle järjestettiin sijaisauto Autoklinikan vuokraamokumppanin kautta.

– Olin todella positiivisesti yllättynyt, että sijaisauto odotti lämpimänä pihalla tuodessani autoni korjaukseen ja pääsin sillä heti matkaan, Lasse sanoo.

Vakuutusyhtiö korvaa myös sijaisautosta koituvat kulut, jos auton omistajalla on autovakuutuksessa sijaisauton kattava turva. Sijaisauton tarpeesta voi ilmoittaa Autoklinikalle ajanvarauksen yhteydessä, jolloin auto on valmiina odottamassa sovittuna ajankohtana. Palautuksen voi hoitaa Autoklinikalle samalla kun noutaa valmiin autonsa korjauksesta.

Kuva: Autoklinikan kautta hoitui korjauspäiväksi myös sijaisauto 

Tuulilasin vaihto saman päivän aikana

Autoklinikalla tuulilasin vaihto hoituu päivässä eli kun asiakas tuo autonsa aamulla korjaukseen, saa hän korjatun auton iltapäivällä takaisin.

– Kun uusi tuulilasi saapui Suomeen, se vaihdettiin työpäiväni aikana. Nyt virheettömällä uudella lasilla on hyvä jatkaa matkaa Lasse kertoo.

Tuulilasivaurioiden lisäksi Autoklinikalla hoituvat myös kaikkien automerkkien pelti- ja kolarikorjaukset. Erityistä kiitosta ketju on saanut erittäin hyvästä asiakaspalvelustaan. Täältä voi lukea lisää asiakkaiden kommentteja Autoklinikasta.

Kaipaatko apua tuulilasiasioissa – ota yhteyttä!