Hyvä asiakkaamme,

Olet käynyt meillä Autoklinikalla tarkastuttamassa ja kuvauttamassa autollesi koituneet raekuurovauriot, hienoa, prosessi kohti korjausta on saatu alulle. Haluamme tällä sivustolla kertoa hieman tarkemmin tulevasta korjaustyöstä ja -menetelmästä, prosessin etenemisestä ja yleisesti raekuurojen aiheuttamien vaurioiden korjauksista.

Taustaa

Sunnuntaina 28.9. etenkin pk-seudulle ja Lahden eteläpuoliselle alueelle kohdistunut raekuuro oli Suomen mittakaavassa voimaltaan ja ajoneuvoille aiheuttamiltaan vaurioiltaan täysin poikkeuksellinen. Kokonaisuudessaan raekuurot ovat aiheuttaneet vaurioita tuhansille autoille. Riippuen auton sijainnista tapahtumahetkellä ja kohdalle osuneen kuuron rakeiden koosta, voi vaurioituneessa autossa olla jopa satoja rakeiden jättämiä jälkiä.

Raekuurovaurioiden korjaus hoituu PDR-menetelmällä

Suoritamme Autoklinikalla raevaurioiden korjaukset PDR-menetelmällä (Paintless Dent Repair), jossa jokainen painauma oikaistaan yksitellen käsityönä kuntoon.

PDR-korjaus ei kuulu perinteisen autokorimekaanikon osaamisalueeseen vaan sille on omat asiaan vihkiytyneet ammattilaisensa.

Hyvin harvalta korjaamoalan toimijalta Suomessa löytyy PDR-osaamista. Meillä Autoklinikalla on palveluksessamme mittava määrä PDR-tekniikan taitajia, mutta luonnollisestikin tämän mittakaavan automäärän korjaaminen tulee viemään jonkin aikaa,  vaikka saammekin viikoittain kymmeniä autoja läpi korjauksesta.

Mikäli raekuurossa vaurioitunut auto korjattaisiin perinteisen vauriokorjaamon menetelmin – yleisimmin mm. kattopellin, konepellin ja takaluukun vaihto tai oikaisu sekä maalaustyö, olisi korjauksen kesto helposti yli viikonkin kestävä toimenpide.

PDR- korjausmenetelmän edut

  • Korjaustyön nopeus; auton työn alle saatuamme korjauksen kesto on 2-3 päivää vaurioiden määrästä riippuen
  • Auton alkuperäisen maalipinnan säilyminen; ei tarvetta maalaukselle, ei riskiä eikä huolta mahdollisista sävyeroista
  • Ympäristöystävällisyys; ei tarvetta varaosien vaihdolle eikä maalaukselle

Vakuutusyhtiöiden yhteinen näkemys on ohjata kaikki raekuurovauriot PDR-korjauksen piiriin.

Prosessin eteneminen

Tulemme olemaan sinuun yhteydessä puhelimitse lähiaikoina korjausajan varaamiseksi. Olemme myös avanneet asiakaspalveluumme oman linjan raevaurio-asiakkaille, mikäli sinulla on kysyttävää tavoitat meidät ma-pe klo 8-16 numerosta 020 7737 425.

Pidämme huolen korjaustyön laadusta ja siitä, että saat autosi moitteettomaan kuntoon, samalla toki tarvitaan hiven kärsivällisyyttä korjausaikojen suhteen, teemme kaikkemme ruuhkan purkamiseksi!

Ystävällisin terveisin
Autoklinikan asiakaspalvelu

Raevaurioiden palveleva puhelinlinja (ma-pe klo 8-16)