Syyskuun viimeisenä lauantaina 24.9.2022 vietetään jälleen Autoklinikan kansallista Pysäköintipäivää. Tänä vuonna teemana on taskuparkkipelko, josta moni autoilija myöntää kärsivänsä. Päivän avulla Autoklinikka haluaa lieventää taskuparkkeeraukseen liittyvää jännitystä ja tarjota käytännön vinkkejä onnistuneen taskuparkin tekoon.

16 prosenttia autoilijoista kärsii taskuparkkifobiasta

Teimme Pysäköintipäivän kunniaksi kyselyn, jossa kysyimme yli 1 000 suomalaiselta, miten he suhtautuvat taskuparkin tekoon ja pelottaako heitä taskuparkkeeraus. Tulosten mukaan 16 % autoilijoista kärsii taskuparkkifobiasta – vain neljännes ei pelkää koskaan.

Suomalaisten taskuparkkipelko ei kuitenkaan vaikuta johtuvan taidon puutteesta, sillä noin 58 % kyselyyn vastanneista kertoo osaavansa taskuparkin omasta mielestään joko erinomaisesti tai aika hyvin.

Taskuparkkeeraukselle onkin saattanut syntyä autoilijoiden keskuudessa todellisuutta pelottavampi maine, ja pandemia sekä etätyöt ovat kenties etäännyttäneet autoilijoita taskuparkin teosta entisestään. Lue lisää kyselyn tuloksista tiedotteestamme.

Dave Cad vei voiton Pysäköintipäivän taskuparkkikisassa

Juhlistimme Pysäköintipäivää myös taskuparkkiin keskittyvällä hyväntekeväisyystempauksella. Kutsuimme kolme sosiaalisen median vaikuttajaa – Weksin, Alinan sekä Daven – mukaan taskuparkkihaasteeseen, jossa heidän tehtävänään oli peruuttaa kolme eri kokoista ajoneuvoa taskuun mahdollisimman nopeasti.

Tempauksen tarkoituksena oli rohkaista suomalaisia voittamaan pelkonsa ja ottamaan hyödyllinen taskuparkkeeraus haltuun. Samalla haluna oli tehdä hyvää lahjoittamalla 1 000 euroa voittajan valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Taskuparkkihaasteen voitti Dave Cad, jonka toiveesta tuhannen euron lahjoitus tehtiin Lastenklinikoiden Kummit ry:lle. Paljon onnea Davelle ja kiitos myös Alinalle ja Weksille hienosta heittäytymisestä haasteeseen.

Verkkokauppa.com lahjakortti matkaa Hyvinkäälle

Annoimme myös yleisölle mahdollisuuden veikata, kuka kolmesta hyväntekeväisyystempauksemme osallistujista – Weksi, Alina vai Dave – suoriutui taskuparkkihaasteesta nopeimmin.

Saimme kilpailuumme yli 2 000 vastausta. Äänet jakautuivat varsin tasaisesti kaikkien kolmen kisaajan kesken. Oikean vastauksen eli Daven voittajaksi arvasi 37,2 % vastaajista, Weksi sai 36,5 % äänistä ja Alina 26,3 %.

Dave Cad sujautti kolme eri kokoista autoa taskuun ajassa 200,34 s. Toisen sijan vei Henry ajalla 219,56 s ja kolmanneksi tuli Alina ajalla 310,44 s. Iso kiitos kaikille kolmelle kisaajalle osallistumisesta Autoklinikan Pysäköintipäivän haasteeseen. Voit katsoa koosteen heidän kisasuorituksistaan täältä.

Näin teet onnistuneen taskuparkin

  1. Etsi sopivan mittainen paikka, johon auto varmasti mahtuu.
  2. Vilkut päälle, aja edessä olevan auton rinnalle.
  3. Tarkista, että oman autosi perä on vieressä olevan auton perän kohdalla.
  4. Käännä ratti ääriasentoon oikealle.
  5. Peruuta autoa, kunnes takana oleva auto näkyy kokonaan sivupeilissäsi.
  6. Käännä autosi pyörät suoraan ja jatka peruuttamista, kunnes edessä olevan auton takakulma näkyy tuulilasin kautta
  7. Käännä ratti ääriasentoon vasemmalle ja jatka peruuttamista, kunnes auto on ruudussa
  8. Tarkista, että takana olevalle autolle jää tilaa poistumiseen.
  9. Muista, että korjausliikkeitä voi ja saa tehdä!

Uskalla kantaa vastuu

Vaikka pysäköintitekniikka olisikin hallussa ja taidot kunnossa, niin välillä kuitenkin saattaa kolhaista lähellä olevaa autoa. Silloin on hyvä muistaa reilu käytös ja kantaa vastuu teostaan eli jäädä odottamaan kolhimansa auton omistajaa tai jättää paikalle yhteystiedot.

Valitettavan usein Autoklinikalla kuulemme tapauksista, jossa vaurion aiheuttaja on livahtanut paikalta. Nämä henkilöt maksattavat meillä muilla omat vahinkonsa kohonneina autovakuutusmaksuina.


Pysäköintipäivän järjestää Autoklinikka

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi