Kun auto on saanut uuden maalipinnan vauriokorjauksessa, kannattaa sitä käsitellä erityisen varovasti maalauksen jälkeiset viikot. Vaikka maalipinta näyttää jo kuivalta, jatkaa se vielä kuivumisreaktiotaan ja saavuttaa lopullisen kovuutensa vasta muutaman viikon kuluttua maalauksesta.

Miten vasta maalattu auto kannattaa pestä?

Maalauksen jälkeiset ensimmäiset viikot kannattaa auto pestä hellävaraisesti käsipesulla ilman harjausta ja voimakkaasti happamia, emäksisiä tai vahaavia pesuaineita. Vältä painepesurin käyttöä ja muista aina sitä käyttäessäsi riittävä etäisyys puhdistettavasta tai huuhdeltavasta pinnasta.

Lintujen ulosteet, hyönteiset, pihka ja siitepöly sisältävät maalipintaa syövyttäviä aineita, joten ne kannattaa pestä nopeasti pois. Älä kuitenkaan hankaa tahrakohtaa liian voimakkaasti, jotta maalipinta ei vaurioitu. Huuhtele pesun jälkeen pinnat runsaalla vedellä ja kuivaa ne huolellisesti.

Piki kannattaa poistaa aina siihen tarkoitetulla aineella ja pyyhkiä pinta heti puhdistuksen jälkeen kuivaksi pehmeällä mikrokuituliinalla.

Saako auton vahata tai pinnoittaa heti maalauksen jälkeen?

Vahaa auto vasta noin viikon kuluttua maalauksesta. Vahaus on hyvä tehdä kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua korjausmaalauksesta, sillä vahatuista maalipinnasta on helpompi jatkossa puhdistaa kaikenlainen lika, kura ja kuolleet hyönteiset. Epäpuhtaudet eivät myöskään tartu vahattuun maalipintaan yhtä herkästi kuin paljaaseen lakka- tai maalipintaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että kun vesi ei helmeile enää auton pinnalla, on syytä uusia vahaus.

Myös pinnoitteella ja kestokäsittelyllä voidaan edesauttaa auton maalipintaa pysymään sileänä, vettähylkivänä ja kiiltävänä. Vasta maalatun auton pintaa ei tulisi kuitenkaan sulkea pinnoitteella noin neljään viikkoon korjausmaalauksesta.

Voiko auton teipata heti maalauksen jälkeen?

Koriste- ja mainosteippaukset kannattaa tehdä uudelle maalipinnalle aikaisintaan noin kolmen viikon kuluttua maalauksesta, sillä vasta maalatusta pinnasta poistuu vielä pieniä määriä liuotteita maalauksen jälkeen. Liian aikaisin kiinnitetty teippi sulkee maalipinnan ja irtoavat liuotteet voivat aiheuttaa kuplia teippien alle.

Vinkit auton säännölliseen pesuun

Auto kannattaa pestä vähintään kerran kuukaudessa, sillä säännöllinen pesu suojelee auton pintaa epäpuhtauksien aiheuttamilta vaurioilta sekä ehkäisee maalipintaa haalistumiselta. Lue alta vinkit auton pesuun.

  • Tarkista, että sinulla on auton esipesuainetta, autoshampoota ja pesuvälineet ovat puhtaat. Pesuvälineisiin jäänyt hiekka tai kovettumat voivat naarmuttaa auton pintaa.
  • Levitä auton pintaan ohut kerros esipesuainetta alhaalta ylöspäin. Anna aineen vaikuttaa hetken ja huuhtele se pois alhaalta ylöspäin.
  • Käytä riittävästi vettä. Käsinpesussa autoa pestään usein liian pienellä vesimäärällä, jolloin irronnut lika voi naarmuttaa auton pintaa.
  • Pese märkä auto sienellä suorin liikkein ylhäältä alaspäin auton pesuun sopivalla shampoolla. Muista huuhdella sientä riittävän usein.
  • Pese auton vanteet niille tarkoitetulla aineella. Parhaan tuloksen saat kun peset vantee ensin vaaka suuntaan ja sitten pysty suuntaan.
  • Huuhtele pesty auto ylhäältä alaspäin.
  • Kuivaa auto kuivausliinalla ja lastalla. Talvikaudella, muista kuivata myös tiivisteet.

Auton maalipinnankunto kannatta tarkistaa aina pesun yhteydessä. Mikäli lian alta paljastuu pieniä kolhuja, joiden maalipinta on ehjä, voidaan ne korjata nopeasti ja edullisesti PDR-menetelmällä.

Täältä löydät vinkkejä myös auton sisätilojen siivoukseen.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään