Uutiset 26.08.2022

Syyskuun viimeisenä lauantaina 24.9. vietetään jälleen Autoklinikan kansallista Pysäköintipäivää. Tänä vuonna teemana on taskuparkkipelko, josta moni autoilija myöntää kärsivänsä. Päivän avulla Autoklinikka haluaa lieventää taskuparkkeeraukseen liittyvää jännitystä ja tarjota käytännön vinkkejä onnistuneen taskuparkin tekoon.

Moni pelkää edelleen taskuparkin tekemistä

Tilastojen mukaan liikennevahinkoja sattuu eniten nimenomaan pysäköintialueilla. Ahtaat parkkihallit, tiukat käännökset ja etenkin taskuparkkeeraus aiheuttavat päänvaivaa monille autoilijoille. Turvallinen pysäköintialueella liikkuminen ja taskuparkin teko ovat kuitenkin taitoja, jotka jokainen meistä voi oppia. Ne, kuten muutkin ajotaidot, vaativat vain oikean tekniikan opiskelua ja kärsivällistä harjoittelua.

Miten sujuu taskuparkin teko kolmelta tunnetulta SoMe-kasvolta?

Pysäköintipäivän kunniaksi päätimme järjestää hauskan taskuparkkikisan kolmen suomalaisen SoMe-vaikuttajan kesken. Kisassa testasimme miten sujui Weksiltä, Alinalta ja Davelta kolmen erikokoisen ajoneuvon – mopoauton, henkilöauton ja pakettiauton – taskuparkkeeraus, ja kuka heistä suoriutuu tehtävästä nopeimmin. Myös yleisöllä on mahdollisuus veikata voittajaa ja osallistua 500 euron arvoisen Verkkokauppa.comin lahjakortin arvontaan. Arvontaan voi osallistua tästä.

Pääpalkintona 1 000 euroa hyväntekeväisyyteen

SoMe-vaikuttajien taskuparkkikisan voittona on maineen ja kunnian lisäksi 1 000 euron lahjoitus, jonka Autoklinikka tekee voittajan valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Taskuparkkikisan voittaja ja hyväntekeväisyyskohde selviävät Autoklinikan Pysäköintipäivänä 24.9.

Näin teet onnistuneen taskuparkin – katso video

 

Taskuparkkeraajan ABC

  1. Etsi sopivan mittainen paikka, johon auto varmasti mahtuu.
  2. Vilkut päälle, aja edessä olevan auton rinnalle.
  3. Tarkista, että oman autosi perä on vieressä olevan auton perän kohdalla.
  4. Käännä ratti ääriasentoon oikealle.
  5. Peruuta autoa, kunnes takana oleva auto näkyy kokonaan sivupeilissäsi.
  6. Käännä autosi pyörät suoraan ja jatka peruuttamista, kunnes edessä olevan auton takakulma näkyy tuulilasin kautta
  7. Käännä ratti ääriasentoon vasemmalle ja jatka peruuttamista, kunnes auto on ruudussa
  8. Tarkista, että takana olevalle autolle jää tilaa poistumiseen.
  9. Muista, että korjausliikkeitä voi ja saa tehdä!

Uskalla kantaa vastuu

Vaikka pysäköintitekniikka olisikin hallussa ja taidot kunnossa, niin välillä kuitenkin saattaa kolhaista lähellä olevaa autoa. Silloin on hyvä muistaa reilu käytös ja kantaa vastuu teostaan eli jäädä odottamaan kolhimansa auton omistajaa tai jättää paikalle yhteystiedot.

Valitettavan usein Autoklinikalla kuulemme tapauksista, jossa vaurion aiheuttaja on livahtanut paikalta. Nämä henkilöt maksattavat meillä muilla omat vahinkonsa kohonneina autovakuutusmaksuina.


Pysäköintipäivän järjestää Autoklinikka

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi