Uutiset 14.09.2023

Autoklinikka järjesti 14.9.2023 Helsingin Pörssitalolla Autoklinikka Summit 2023 -Liikkumisen vihreä siirtymä -tapahtuman. Tilaisuus keräsi paikan päälle lähes sata autoalan päättäjää hakemaan uusia näkökulmia ja inspiroitumaan alan johtavien asiantuntijoiden puheenvuoroista.

Ilmastonmuutos pakottaa niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin toimijat hakemaan ratkaisuja toimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Samaan aikaan digitalisaatio sekä autojen käyttövoimamurros muuttavat liikkumisen ekosysteemejä. Autoklinikka Summit 2023 tarjosi mielenkiintoisia puheenvuoroja näistä teemoista alan asiantuntijoiden johdolla.

Emma Kari, toimitusjohtaja, Kari & Pantsar Co.
Tässä ajassa jokaisen yritysjohtajan on ajateltava kuten ympäristöaktiivi. Luontokato ei voi olla enää sivujuonne yritysjohtajan pöytälaatikossa, se kuuluu yrityksen ydinohjelmaan. Arkadianmäki tulee perässä.

Jouni Juntunen, autoalan liiketoiminnan professori, Oulun yliopisto
Jälleen kerran on syytä olla hereillä ja miettiä mikä on järkevää. Jatkammeko kinaamista dieselin verotuksesta, vai mietimmekö miten pääsemme vedyn ja sähkön tuottajiksi. Muutos tulee joka tapauksessa, kysymys kuuluu, mikä on meidän roolimme.

Sami Jormalainen, Liikkeenjohdon konsultti, finanssiala, McKinsey & Company
Tulevaisuudessa yksityisten omistamat ajoneuvot vähenevät ja niiden vakuutukset myydään ominaisuutena autoa ostettaessa. Toisaalta sähköautot luovat myös uudenlaisen huollon ja vakuutuksen tarpeen.

Antti Huhtala, toimitusjohtaja, Autoklinikka-yhtiöt
Autoklinikka panostaa vahvasti toimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseen. Autoala sähköistyy myös Suomessa. Norjassa ajoneuvojen vahinkojen suhteellinen määrä laski sähköautojen ensirekisteröintien myötä.

Myös Teknavi oli paikalla tilaisuudessa. Lue Teknavin toimittajan Pasi Mäenpään kooste tilaisuudesta täältä.

Tilaisuuden tallenne

 

Tilaisuuden puheenvuorot löydät tältä tallenteelta seuraavasti:

  • 0.04-0.31: Emma Kari, toimitusjohtaja, Kari & Pantsar Co.
  • 0.32-1.04: Jouni Juntunen, autoalan liiketoiminnan professori, Oulun yliopisto
  • 1.05-1.38: Sami Jormalainen, Liikkeenjohdon konsultti, finanssiala, McKinsey & Company
  • 1.38-2.02: Antti Huhtala, toimitusjohtaja, Autoklinikka-yhtiöt

Tunnelmia tilaisuudesta

 


Autoklinikka Summit -tilaisuuden  järjestää Autoklinikka

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina vastuullisesti ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi