Uutiset 09.09.2023

Autoklinikka viettää jälleen syyskuun lopulla 30.9. Pysäköintipäivää. Päivän avulla haluamme kiinnittää huomiota turvalliseen pysäköintialueella liikkumiseen sekä tarjota käytännön vinkkejä pysäköintitilanteisiin. Tänä vuonna teemana on peruutusvahinkojen ehkäiseminen sekä lasten turvallisuus pysäköintialueella.

Kun peruutat pois parkkiruudusta, et tee muuta

Vakuutusyhtiöiden liikennevahinkotilastojen mukaan lähes puolet kaikista vahingoista sattuu pysäköintialueilla. Yleisin onnettomuustyyppi on peruutusvahinko.

Tänä vuonna haluammekin Pysäköintipäivän avulla muistuttaa liikenneturvallisuudesta peruutustilanteissa eritoten suurilla pysäköintialueilla, kuten parkkihalleissa, joissa liikkuu usein myös nopealiikkeisiä lapsia vanhempineen.

Kuljettajat: On tärkeää, että kaikki lähtövalmistelut tehdään rauhassa ennen parkkiruudusta lähtöä. Varmistathan lisäksi ennen peruuttamista, ettei takanasi ole ketään.

Vanhemmat: Perheen pienimpien kanssa on hyvä käydä jo etukäteen läpi, miten autosta noustaan ja autolle palataan turvallisesti. Peruuttava auto ei välttämättä huomaa takana olevaa lasta.

Osallistu kisaan ja voita 500€ lahjakortti

Osallistu Pysäköintipäivä-kisaamme alla olevasta linkistä ja vastaa sen alta löytyvään kysymykseen.  Arvomme kaikkien oikein vastanneiden kesken €500 arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.comiin. Arvonta suoritetaan kaikkien 30.9. mennessä vastanneiden kesken.

Osallistu kisaan tästä

Näin teet onnistuneen taskuparkin – katso video

 

Taskuparkkeraajan ABC

  1. Etsi sopivan mittainen paikka, johon auto varmasti mahtuu.
  2. Vilkut päälle, aja edessä olevan auton rinnalle.
  3. Tarkista, että oman autosi perä on vieressä olevan auton perän kohdalla.
  4. Käännä ratti ääriasentoon oikealle.
  5. Peruuta autoa, kunnes takana oleva auto näkyy kokonaan sivupeilissäsi.
  6. Käännä autosi pyörät suoraan ja jatka peruuttamista, kunnes edessä olevan auton takakulma näkyy tuulilasin kautta
  7. Käännä ratti ääriasentoon vasemmalle ja jatka peruuttamista, kunnes auto on ruudussa
  8. Tarkista, että takana olevalle autolle jää tilaa poistumiseen.
  9. Muista, että korjausliikkeitä voi ja saa tehdä!

Uskalla kantaa vastuu

Vaikka pysäköintitekniikka olisikin hallussa ja taidot kunnossa, niin välillä kuitenkin saattaa kolhaista lähellä olevaa autoa. Silloin on hyvä muistaa reilu käytös ja kantaa vastuu teostaan eli jäädä odottamaan kolhimansa auton omistajaa tai jättää paikalle yhteystiedot.

Valitettavan usein Autoklinikalla kuulemme tapauksista, jossa vaurion aiheuttaja on livahtanut paikalta. Nämä henkilöt maksattavat meillä muilla omat vahinkonsa kohonneina autovakuutusmaksuina.


Pysäköintipäivän järjestää Autoklinikka

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi