Uutiset 07.05.2024

Useissa uusissa autossa on mahdollisuus pitää ilmastointi päällä, kun auto on pysäköity. Sen ansiosta lemmikin voi jättää kesähelteellä lyhyeksi aikaa autoon yksin jos muita vaihtoehtoja ei ole. Autoklinikka on teettänyt lemmikinomistajille magneettitarran, joilla viestit, että autossa on ilmastointi päällä. Magneettitaustan ansiosta tarra on helppo kiinnittää ja poistaa auton pinnasta.

Autoklinikan auton kylkeen kiinnitettävän magneettitarran avulla voit viestiä, että autossa on lemmikki hetken aikaa yksin, mutta ilmastointi on päällä. Tarran ansiosta sivullinen tietää, että omistaja palaa pian. Myös poliisi ja Suomen eläinsuojeluyhdistys ovat ohjeistaneet lemmikinomistajia jättämään esimerkiksi lapun tuulilasiin tiedoksi muille ilmastoinnin käytöstä. Huomioithan, että tarraa ei tule käyttää autoissa, joissa ilmastointia ei voida seurata etänä.

Magneettitarroja jaossa veloituksetta Autoklinikalla

Magneettitarroja on jaossa 5.6. – 30.8.2024 Autoklinikan pääkaupunkiseudun pisteissä Vantaan Tammistossa, Helsingin Herttoniemessä ja Espoon Friisinmäessä sekä Turussa Motonetin rengaspalveluiden yhteydessä sijaitsevassa pisteessä.

Hyvä huomioida magneettitarran käytössä

Magneetti ei välttämättä kiinnity kaikkien autojen pintaan ja sen käyttö on aina lemmikinomistajan omalla vastuulla. Automagneettitarrat eivät vahingoita auton maalipintaa, jos ne on kiinnitetty oikein. Halutessaan tarran voi jättää näkyville myös auton tuulilasin sisäpuolelle parkkikiekon tapaan. 

Ohjeet kesällä autoilevalle lemmikinomistajalle

  1. Lemmikkiä ei tulisi pitää ajon aikana irrallaan. Henkilöautossa lemmikki matkaa turvallisesti matkustamossa kiinnitettynä turvavöihin tai auton takatilassa. Tavaratilassa lemmikki kannattaa sijoittaa eläimen kuljetukseen tarkoitettuun kiinteään häkkiin tai kuljetuslaatikkoon, joka on kiinnitetty auton rakenteisiin.
  2. Muista, että lemmikkisikin tarvitsee taukoja. Pitäkää yhdessä jaloitteluhetkiä.
  3. Kesähelteillä auto kuumenee todella nopeasti, joten ilman ilmastointia lemmikkiä ei kannata jättää autoon. Jos autossasi on mahdollisuus hyödyntää ilmastointia pysäköinnin aikana, seuraa säännöllisesti esimerkiksi puhelimen sovelluksen kautta auton lämpötilaa. Pysäköi silti auto mahdollisimman varjoiseen paikkaan.
  4. Huomioithan, että ikkunan auki jättäminen ei takaa lemmikille riittävää viilennystä kesähelteillä. Auki oleva ikkuna ei viilennä autoa tarpeeksi kesähelteillä.
  5. Ethän jätä lemmikkiä pitkäksi aikaa yksin autoon, vaikka käytössäsi olisikin ilmastointi.

Poliisin vinkit: miten toimia, jos huomaat läkähtymäisillään olevan lemmikin kuumassa autossa? 

  1. Huomauta asiasta auton omistajalle.
  2. Jos kyseessä on esimerkiksi kaupan piha, pyydä kaupan infopistettä tekemään kuulutus.
  3. Ota yhteys hätäkeskukseen soittamalla numeroon 112 tai 112-sovelluksen kautta.
  4. Ota auton rekisterinumero ylös.
  5. Äärimmäisessä hätätapauksessa olet oikeutettu pelastamaan eläimen.

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi korjaaminen sujuu niin helposti kuin se ylipäänsä voi sujua. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa jo lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi