Tiedotteet 17.09.2021

Autoklinikka vahvistaa pääkaupunkiseudun palveluverkostoaan ostamalla Alppilan Autohuollon. Kaupan kautta Autoklinikan toimipisteiden määrä pääkaupunkiseudulla nousee jo kahteentoista. Samalla Autoklinikka laajentaa autoalan murroksen keskellä tehdasyhteistyötään useiden automerkkien osalta.

Autovahinkoalan johtavana toimijana tunnettu Autoklinikka-yhtiöt Oy vahvistaa palveluverkostoaan ostamalla Alppilan Autohuolto Oy:n. Alppilan Autohuolto on tunnettu ja arvostettu täyden palvelun autohuoltoketju, jolla on kolme toimipistettä ja yli 20 vuoden toimintahistoria. Alppilan Autohuollon yksiköt toimivat johtavien autovalmistajien (Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota, Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën ja Suzuki) valtuuttamina merkkihuoltoina tuottaen huolto- ja korjauspalveluita sekä huolenpitosopimuksiin liittyviä palveluita. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Alppilassa, Pitäjänmäessä ja Konalassa. Merkkihuoltojen lisäksi Alppilan Autohuolto tarjoaa asiakkailleen vauriokorjaus- ja rengashotellipalveluita.

– Olemme tehneet Alppilan Autohuollon kanssa yhteistyötä jo pidemmän aikaa ja yritys on näin meille entuudestaan tuttu. Molempien toiminnan lähtökohtana on asiakaskeskeisyys. Tästä syystä uskomme, että voimme yhdessä palvella asiakkaitamme pääkaupunkiseudulla entistäkin paremmin, Autoklinikan toimitusjohtaja Patrik Puskala kertoo.

– Autoalalla on meneillään murros, josta näkyvimpiä merkkejä ovat sähköistyminen, muutokset perinteisen autokaupan rakenteessa ja erikoistuneiden toimijoiden kasvu. Nähtävissä on, että autotehtaat kasvattavat jatkossa omaa rooliaan toimitusketjussa ja pyrkivät lähemmäs loppuasiakkaita. Tämän kaupan myötä pääsemme laajentamaan tehdasyhteistyötä usean meille uuden merkin osalta, Puskala jatkaa.

Alppilan Autohuollon liiketoiminnan Autoklinikalle myy yrityksen perustaja Taneli Hakkarainen. Kaupan jälkeen Alppilan Autohuolto jatkaa omalla nimellään ja Hakkarainen jatkaa edelleen sen johdossa.

– Olen kehittänyt Alppilan Autohuoltoa yhdessä erinomaisen henkilökuntamme kanssa yli 20 vuoden ajan. Tänä aikana Alppilan Autohuollosta on kasvanut pääkaupunkiseudun johtava yksityinen, merkkihuoltoihin keskittynyt toimija. Minulle oli erittäin tärkeää, että löydän yritykselle hyvän jatkajan. Autoklinikka oli ensisijainen vaihtoehto ja olen iloinen, että pääsemme yhdessä kehittämään toimintaamme uudelle tasolle, Hakkarainen kertoo.

Lisätietoja:
Patrik Puskala
Autoklinikka-yhtiöt Oy
050 594 4085
patrik.puskala@autoklinikka.fi
www.autoklinikka.fi

Taneli Hakkarainen
Alppilan Autohuolto Oy
0500 411897
taneli.hakkarainen@alppilanautohuolto.fi
www.alppilanautohuolto.fi

Autoklinikka-yhtiöt on autojen pelti-, kolari- ja tuulilasivaurioiden korjaamiseen erikoistunut, kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä monimerkkikorjaamoketju. Vuonna 1992 perustettu Autoklinikka palvelee asiakkaitaan jo yli 50 pisteessä. Yhtiön liikevaihdon ennustetaan olevan tänä vuonna n. 60 MEUR ja se työllistää 400 alansa ammattilaista. Vuosittain Autoklinikoilla korjataan lähes 60 000 kolhittua tai kolaroitua autoa. Autoklinikan kasvustrategian tavoitteena on tarjota alan parasta vahinkokorjauspalvelua vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen sekä toimia autokorjaamoalan suunnannäyttäjänä. Autoklinikka on osa pohjoismaista Werksta-konsernia.

Alppilan Autohuolto on pääkaupunkiseudun johtava yksityinen, merkkihuoltoihin keskittynyt toimija, jonka merkkiedustuksia ovat Mercedes Benz, Volkswagen, Škoda, Renault, Toyota,Dacia, Hyundai, Isuzu, Peugeot, Citroën ja Suzuki. Yhtiön liikevaihdon ennustetaan olevan tänä vuonna n. 13 MEUR ja se työllistää 80 alansa ammattilaista. Vuosittain Alppilan Autohuolto palvelee n. 30 000 asiakasta kolmessa toimipisteessään pääkaupunkiseudulla.