Tiedotteet 16.08.2018

Werksta Group (”Werksta”) ostaa Oslossa toimivan, autojen kolarikorjaukseen erikoistuneen Bulk Bilskadeservice AS:n (“Bulk”). Bulk on yksi Norjan merkittävimmistä itsenäisistä kolarikorjaamoista. Yrityskaupan jälkeen Werkstalla on Pohjoismaissa jo 60 toimipisteen verkosto.

Voimakkaasti kasvava, Suomessa Autoklinikan omistava Werksta laajenee Norjan markkinoille ja ostaa Bulk Bilskadeservice AS:n sen nykyisiltä omistajilta Lasse Skaretilta ja Trung Le’ltä. Molemmat omistajat jatkavat Werkstan palveluksessa. Bulkilla on toimipisteet Oslon keskustassa ja Gjerdrumissa lähellä Gardemoenin lentokenttää. Norjan korjaamoissa työskentelee yhteensä 25 ammattilaista.

”Olemme jo jonkin aikaa analysoineet Norjan kolarikorjauksen markkinoita ja kartoittaneet yrittäjiä, joiden toimintaa ohjaavat Autoklinikan tapaan korkea laatu sekä halu luoda alan paras asiakaskokemus. Bulkin omistajat Lasse Skaret ja Trung Le tiimeineen tekivät meihin suuren vaikutuksen”, Werksta Groupin toimitusjohtaja Patrik Puskala sanoo.

Lasse Skaret ja Trung Le ovat onnistuneet kasvattamaan vuonna 1970 perustetusta Bulkista yhden Norjan merkittävimmistä itsenäisistä korjaamoista. Bulk on solminut merkittäviä sopimuksia lukuisten automerkkien ja vakuutusyhtiöiden kanssa ja toimii esimerkiksi Teslan ja Hyundain auktorisoituna kolarikorjaamona.

”Meillä on ollut jo pitkään vahva halu laajentaa toimintaamme Norjassa, ja saamme Werkstasta kasvuumme osaavan ja vahvan kumppanin. Perinteinen kolarikorjaus on voimakkaassa muutoksessa, mikä edellyttää merkittäviä investointeja laitteistoon ja koulutukseen. Werkstan pohjoismaisen verkoston ansiosta voimme nyt jakaa osaamista, resursseja ja parhaita käytäntöjä eri maiden välillä”, Bulkin toimitusjohtaja Lasse Skaret kertoo.

Werksta Group toimii Ruotsissa Werksta-brändin alla ja Suomessa Autoklinikka-nimellä. Yritys on kaksinkertaistanut toimintansa kahden viime vuoden aikana. Puskalan mukaan Werksta vastaa voimakkaalla pohjoismaisella laajentumisella muun muassa asiakkaidensa ja vakuutusyhtiöiden toiveisiin. Institutionaaliset asiakkaat arvostavat sitä, että he voivat kehittää yhteistyötä vahvan ja osaavan kumppanin kanssa.

”Pohjoismaissa suuri osa kolarikorjauksista hoidetaan edelleen autoliikkeiden yhteydessä toimivissa merkkikorjaamoissa. Monilla muilla markkinoilla autoliikkeistä riippumattomien kolarikorjaukseen erikoistuneiden toimijoiden osuus on jo 80–90 prosenttia. Näemme, että markkina muuttuu myös meillä Pohjoismaissa ja aiomme olla vakuutusyhtiöiden ja autoliikkeiden ykkösvalinta”, Puskala sanoo.

Lisätietoja:

Patrik Puskala, toimitusjohtaja, Werksta Group
Puh: +358 505 944 085