Blogi 10.01.2018

Käynnistimme Autoklinikalla uuden vuoden kampanjoimalla paremman liikenneturvallisuuden puolesta. Oli ilo huomata, miten sadat suomalaiset ottivat haasteemme vastaan ja tekivät turvallisuutta koskevan lupauksen vuodelle 2018. Liikenteessä meidän jokaisen käytöksellä on merkitystä, ja näiden hienojen lupausten myötä tiet tulevat olemaan turvallisempia meille kaikille.

Vaikka liiketoimintamme on autovaurioiden korjaamista, emme toivo edes pienimpiä parkkipaikkavahinkoja kenellekään. Turvallisuus onkin meille autoklinikkalaisille tärkeä aihe, minkä vuoksi olemme ottaneet sen yhdeksi viestintämme pääteemoista vuonna 2018. Haluamme kiinnittää tänä vuonna entistä enemmän huomioita liikennekäyttäytymiseen sekä tarjota vinkkejä, joiden avulla jokainen voi parantaa omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä.

Satoja lupauksia paremman liikenneturvallisuuden puolesta

Vuodenvaihteen lähestyessä innostuimme kartoittamaan suomalaisten tavoitteita uudelle vuodelle. Halusimme eritoten selvittää, onko liikenneturvallisuus uudenvuodenlupauksissa mukana. SynoIntillä teettämäämme kyselytutkimukseen vastasi yli tuhat suomalaista. Heistä peräti 67 prosentilla ei ollut mitään suunnitelmaa uudenvuodenlupaukseksi. Lupauksia suunnittelevien joukossa yleisimmät aiheet taas olivat liikunta, ruokavalio ja ajankäyttö.

Nämä kaikki ovat tietysti tärkeitä teemoja, mutta lähes jokaisella meistä olisi varmasti jotain parannettavaa myös omassa liikennekäyttäytymisessämme. Halusimmekin haastaa kaikki suomalaiset Facebook-sivuillamme tekemään oman lupauksensa paremman liikenneturvallisuuden puolesta.

Esimerkkinä toimi kuusi suomalaista, jotka kampanjavideossamme kertoivat omat tavoitteensa. Videomme tavoitti sosiaalisen median kanavissa kymmeniätuhansia ihmisiä ja Facebook-sivuillamme lähes 300 ihmistä teki lupauksen paremman liikennekäyttäytymisen puolesta.

Annettujen lupausten kirjo oli ilahduttavan laaja ja niitä tekivät kaikenikäiset, koululaisista eläkeläisiin. Moni lupasi noudattaa entistä paremmin liikennesääntöjä, käyttää aina turvavyötä ja pysyä rauhallisina kaikissa tilanteissa. Toiset vannoivat huolehtivansa ajokunnostaan esimerkiksi vireytensä osalta. Ilahduttavan yleinen ja tarpeellinen lupaus oli myös olla puhumatta kännykkään ajaessa ja handsfreen käyttö. Jalankulkijoista moni lupasi huolehtia heijastimen käytöstä, joka onkin näin pimeinä talvikuukausina äärimmäisen tärkeää.

Positiivisten esimerkkien voima

Oli hienoa huomata, kuinka kampanjamme myötä moni pysähtyi miettimään omaa liikennekäyttäytymistään. Kun lupauksen sanoo ääneen, sitä tulee myös herkemmin noudatettua.

Monessa lupauksessa nousi esiin myös hyvänä esimerkkinä toimiminen. Eli kuinka me vanhemmat voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa nuorten ja lasten liikennekäyttäytymiseen. Tässä on ainakin itselläni parantamisen varaa. Oma uudenvuodenlupaukseni onkin toimia parempana esimerkkinä omille lapsilleni – myös silloin kun he eivät ole näkemässä. Lupaan käyttää ajaessani handsfreetä, ylittää tien kiireistä huolimatta vain vihreällä ja kiinnittää talvitakkiini heijastimen.

Mikäli sinä et ole vielä tehnyt liikenneaiheista lupausta alkaneelle vuodelle, ehdit mainiosti mukaan. Nappaa oma tavoite alla olevan haastevideomme lupauksista tai mieti jokin muu teema, jonka tiimoilta sinulla olisi vielä parannettavaa. Tehdään yhdessä tulevasta vuodesta kaikille liikenteessä kulkeville mahdollisimman turvallinen.

Sujuvaa ja turvallista liikkumista vuodelle 2018 toivoen,

Heli Avikainen

Markkinointi ja viestintä

Heli vastaa Autoklinikka-yhtiöiden viestinnästä ja markkinoinnista Suomessa.