Blogi 08.03.2019

Tuore kyselytutkimuksemme osoittaa, että suomalaisten luotto korjattuun autoon ei riipu korjausammattilaisen sukupuolesta. Tämä on ilo nähdä, sillä myös Autoklinikalla rekrytään ennakkoluulottomasti ammattitaito ja asenne edellä.

Tänään vietetään jälleen kansainvälistä naistenpäivää. Halusimme Autoklinikalla selvittää, kuinka pitkälle Suomessa on tultu tasa-arvotyössä, joten kysyimme suomalaisilta heidän luottamuksestaan autokorjaamojen ammattilaisiin.

Yhdeksän kymmenestä luottaa korjausammattilaiseen sukupuolesta riippumatta

91 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista vakuuttaa, että luottaa naishenkilön korjaamaan autoon yhtä paljon kuin mieshenkilön. Valtaosalle suomalaisista korjausammattilaisen sukupuolella ei siis ole väliä. Ainoastaan yhdeksän prosenttia vastaajista kertoo luottavansa enemmän mieskorjaajan työnjälkeen. Miesten keskuudessa vastaava prosenttiosuus on kymmenen ja naisten keskuudessa seitsemän, eli tulokset eivät ratkaisevasti riipu vastaajan omasta sukupuolesta.

Samoin ikäluokittain tarkasteltaessa tulokset ovat varsin tasaiset ja keskiarvo toteutuu myös useimmilla asuinalueilla. Pääkaupunkiseutu on kuitenkin selkeä poikkeama keskiarvosta, sillä siellä jopa 95 prosenttia vastanneista vakuuttaa luottavansa yhtä paljon nais- ja mieshenkilöiden korjausjälkeen.

Vanhat ennakkoasenteet ovat katoamassa

Autojen kolarikorjausta, eli autopeltisepän ja automaalarin töitä, on perinteisesti totuttu pitämään miesten ammattina. Sukupuolen sijaan henkilöstövalintojen tulisi kuitenkin ratketa ammattitaidon ja asenteen perusteella.

Onkin mukava nähdä viimeisimmän tutkimuksemme tuloksien vahvistavan sen, että myös asiakkaat luottavat korjaajan ammattitaitoon sukupuoleen katsomatta. Autoklinikalla olemme aina suhtautuneet avoimesti ja ennakkoluulottomasti rekrytointeihin, ja palveluksessamme on myös useita naisia. Henkilöstötyytyväisyystutkimuksemme perusteella olemme myös onnistuneet tarjoamaan mutkattoman ja välittömän työympäristön koko henkilöstöllemme.

Hyvää naistenpäivää kaikille autoalan ammattilaisille!

Onnistumisen elämyksiä toivottaen,

Pentti Oksanen

Myynti ja sidosryhmäsuhteet

Pentillä on pitkä kokemus autoalasta etenkin yritysautoilun saralta. Hän vastaa Autoklinikalla palveluiden myynnistä yritys- ja vakuutusyhtiöasiakkaille.