Blogi 06.03.2023

Auton vauriokorjausala on edelleen hyvin miesvaltainen. Yksi syy tähän on varmasti vanhat ennakkoluulot ”rasvaisesta” autokorjaamotyöstä sekä vanhanaikainen ajattelu naisille ja miehille sopivista töistä. Myös alan oppilaitoksissa on edelleen harmittavan vähän naisopiskelijoita.

Autoklinikan työntekijöistä 9,6 % on naisia ja suurin osa heistä työskentelee hallinnossa. Korjaamonpuolella naisten vähäinen osuus johtuu puhtaasti naishakijoiden niukasta määrästä.

Tilanne on onneksi kuitenkin pikkuhiljaa muuttumassa parempaan suuntaan ja nykyisin useammassa Autoklinikan toimipisteessä työskentelee naisia niin työnjohdossa, maalaamoissa kuin korjaamohalleissakin.

Yksi Autoklinikan naistyöntekijöistä on Sanna. Hän aloitti uransa Autoklinikalla vuonna 2018 asiakaspalvelukeskuksessa, josta hän eteni ensin Vantaan Tammiston asiakaspalvelijaksi ja sen jälkeen pisteen työnjohtajaksi.

Tällä hetkellä Sanna työskentelee työnjohtajana Vantaan Petikon toimipisteessä. Työnjohtajana hänen vastuulleen kuuluu asiakaspalvelun ohella muun muassa autojen vahinkotarkastukset, korjaussuunnitelmien ja hinta-arvioiden laatiminen sekä varaosatilaukset.

Ennen Autoklinikalle tuloaan Sannalle oli kertynyt kokemusta asiakaspalvelusta eri toimialoilta, mutta autoalalla hän ei ollut aikaisemmin työskennellyt.

Autoklinikalla osaaminen ja asenne ratkaisee

Sanna onkin hyvä esimerkki siitä, miten halu oppia uutta ja valmius haastaa itseään vie eteenpäin. Sanna toteaakin, että sukupuolella ei ole näissä hommissa merkitystä vaan oikea asenne ratkaisee.

Hänen mukaansa Autoklinikalla on aidosti kaikilla samat mahdollisuudet sukupuolesta riippumatta ja hänen toiveeseensa kouluttautua työnjohtajan tehtäviin reagoitiin nopeasti. Myös miespuoliset kollegat ovat aina kohdelleet häntä tasavertaisesti ja porukkaan on otettu hyvin mukaan.

Asiakkailta vain positiivista palautetta

Sannan mukaan myös asiakkaat ovat suhtautuneet häneen hienosti, vaikka yleensä vauriokorjaamoissa tiskin takana oletetaankin olevan mies. Kerran eräs asiakas jopa tokaisi, että häntä harmittaa, kun tytär ei ole mukana. Olisi halunnut tyttären näkevän, että ei ole olemassa miesten tai naisten hommia.

Autoklinikan Vasaratti-tunnustus lämmitti mieltä

Viime vuonna Sanna palkittiin hyvästä asiakaspalvelusta Autoklinikan Vasaratti-tunnustuksella. Se tuli hänelle täysin yllätyksenä ja on ollut yksi hienoimmista hetkistä Autoklinikalla. Itse palkintojen jaosta hän ei muista juuri mitään, sillä tunteet saivat vallan.

Palkinnon perusteluissa kiiteltiin Sannan ammattitaitoa, empaattisuutta, loistavia asiakaspalvelutaitoja sekä vastuunkantoa koko pisteen palvelun sujuvuudesta.

Liity joukkoomme

Autoklinikka on Suomen johtava vauriokorjaamoketju ja kasvumme jatkuu vahvana. Meillä on jatkuvasti tilaa motivoituneille ja hyvän asiakaspalveluasenteen omaaville työnjohtajille, korikorjaajille ja automaalareille.

Kuten Sannan esimerkki osoittaa, aina ei kaikkea tarvitse osata heti, kunhan halua ja tahtoa oppia uutta löytyy. Jos tunnistat itsestäsi nämä piirteet, tutustu avoimiin työpaikkoihimme osoitteesta www.autoklinikka.fi/rekry.

Hyvää naistenpäivää toivottaen,

Helena Ruuska

Asiakaspalvelu

Helenalla on useiden vuosien kokemus asiakaspalvelutehtävistä. Häneltä saa aina asiantuntevaa palvelua auton vahinkoasioiden hoidossa.