Blogi 04.02.2023

Ajoradalle jäänyt hiekoitus, tienpinnasta irtoava kiviaines sekä renkaista irtoavat nastat, aiheuttavat harmittavia iskemiä tuulilaseihin. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos iskemä tuulilasissa on alle kahden euron kokoinen, saadaan se usein vielä paikkaamalla eli korjaamalla kuntoon. Iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa aina mahdollisimman pian. Näin iskukohta ei pääse laajenemaan ja aiheuta lasin vaihtoa edellyttävää isompaa vauriota.

Suojaa tuulilasin kiveniskemä läpinäkyvällä tarralla

Syntynyt iskemä tuulilasissa kannattaa suojata mahdollisimman nopeasti läpinäkyvällä tarralla. Näin lika ja kosteus ei pääse vaurioon ja korjauskohdasta saadaan lähes huomaamaton. Iskemän suojaamiseen sopivia tarroja on jaossa veloituksetta Autoklinikoilla.

Myös tuulilasin korjauttamien kannattaa hoitaa mahdollisimman pian, sillä oman onnensa nojaan jätetty iskemä laajenee helposti tuulilasin vaihtoa vaativaksi isommaksi vaurioksi.

Rikkinäinen tuulilasi on aina myös turvallisuusriski, sillä etenkin auringon paistaessa voi iskukohta heijastaa valoa ja haitata näin ajonäkyvyyttä.

Pitääkö kiveniskemän korjauksesta tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle?

Tuulilasin kiveniskemän korjaus ei edellytä erillistä vahinkotarkastuskäyntiä korjaamolla tai vahinkoilmoituksen tekemistä vakuutusyhtiöön, vaan voit tulla korjauttamaan tuulilasin kiveniskemän Autoklinikalle kun sinulle sopii. Korjauttaminen ei myöskään vaikuta bonuskertymiisi.

Autoklinikan Drive In -tuulilasinkorjaus mahdollistaa tuulilasin korjauttamisen ilman ajanvarausta. Täältä löydät pisteidemme yhteystiedot ja aukioloajat. Halutessasi voit varata ajan tuulilasin korjaukseen myös etukäteen verkossa. Tuulilasin korjaus vie aikaa noin 30 minuuttia.

Mikäli sinulla ei ole lasivakuutusta ja maksat korjauksen itse, voit tiedustella hintaa tuulilasin korjaukselle tästä.

Mikä on tuulilasin korjauksen hinta?

Mikäli ajoneuvosi vakuutuspakettiin sisältyy lasivakuutus, on kiveniskemän korjauttaminen sinulle veloitukseton eli vakuutusyhtiösi maksaa korjauksen kokonaisuudessaan. Huolehdimme myös laskutusasiat kuntoon vakuutusyhtiösi kanssa eli käynti on sinulle maksuton.

Jos et ole varma onko sinulla autossasi lasivakuutus, selvitetään se yhdessä tuodessasi autosi tuulilasin meille korjaukseen. Mikäli maksat tuulilasin korjauksen itse, voit tiedustella tuulilasin korjauksen hintaa jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Miten kauan tuulilasin korjaus vie aikaa?

Tuulilasin kiveniskemän korjaus vie aikaa noin 30 minuuttia. Kaikilta Autoklinikoilta löytyy viihtyisät asiakaspalvelutilat, joissa voit halutessasi odotella korjauksen valmistumista. Katso videolta, tuulilasinkorjauksen työvaiheet.

Miksi tuulilasin korjauttaminen ajoissa on tärkeää?

Pieni kiveniskemä tuulilasissa voi tuntua harmittomalta, mutta se voi laajentuessaan aiheuttaa isomman vaurion tai johtaa lasin halkeamiseen. Haljennut lasi taas edellyttää lasin vaihtamista uuteen, joka on kustannuksiltaan kalliimpaa.

Tuulilasin korjauttaminen ajoissa on myös ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu, sillä jos lasi joudutaan vaihtamaan ja mukaan lasketaan lasin valmistus, kuljetus-, asennus- ja kierrätyskulut, koituu tästä hiilidioksidipäästöjä 44 kg CO2 verran. Tuulilasin korjauksen hiilijalanjälki sen sijaan on lähes nolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös: Korjaamaton kiveniskemä on aikapommi isommalle kuluerälle

Muistilista – toimi näin jos sinulla on iskemä tuulilasissa

  • Suojaa tuulilasin iskemä mahdollisimman pian läpinäkyvällä tarralla. Näin lika ja kosteus ei pääse vaurioon ja korjausjäljestä saadaan laadukas.
  • Korjauta tuulilasin iskukohta nopeasti, jotta vaurio ei laajene ja aiheuta isompaa vauriota.
  • Voit tulla Autoklinikalle Drive In -kiveniskemän korjaukseen ilman ajanvarausta tai varata ajan etukäteen verkossa.
  • Tuulilasin korjaus vie aikaa noin 30 minuuttia.
  • Mikäli sinulla on lasivakuutus, maksaa vakuutusyhtiösi tuulilasin korjauksen kokonaisuudessaan
  • Jos maksat tuulilasin korjauksen itse, voit tiedustella hintaa kiveniskemän korjaukselle jättämällä tarjouspyynnön tästä.

Turvallisia ajoja toivottaen,

Ken Silvander

Tuulilasit ja koulutus

Ken vastaa Autoklinikalla tuulilaseihin liittyvästä koulutuksesta ja hänellä on useiden vuosien kokemus tuulilasivaurioiden korjauksesta.