Tuulilasin kunnon tarkkailu – milloin on korjaamisen aika?

Tuulilasi on yksi auton tärkeimmistä turvallisuuselementeistä. Se suojaa matkustajia tuulelta ja sateelta, mutta myös mahdollisilta tieltä lentäviltä kiviltä ja muilta esineiltä. Tuulilasin kunnon tarkkailu onkin välttämätöntä, sillä pienetkin säröt voivat heikentää ajonäkyvyyttä ja lasin rakenteellista kestävyyttä.

Pienetkin tuulilasivauriot kannattaa hoitaa nopeasti kuntoon, sillä ne voivat laajeta suuremmiksi halkeamiksi. Autoklinikalla suosittelemme tuulilasin korjausta hetimmiten. Lisätietoa tuulilasivaurioiden hoidosta löydät meidän verkkosivuiltamme.

Auton turvallisuusjärjestelmien huomioiminen tuulilasin korjauksessa

Autoissa saattaa nykyään olla monenlaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin (ACC), kaista-avustin (LKA) ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEB). Kun tuulilasi vaihdetaan, on tärkeää, että myös turvallisuusjärjestelmät kalibroidaan autovalmistajan ohjeiden mukaisesti. Autoklinikalla varmistamme, että kaikki korjauksen jälkeiset toimenpiteet suoritetaan ammattitaidolla ja että autosi turvallisuusjärjestelmät toimivat korjauksen jälkeen.

Ympäristövastuullisuus tuulilasin korjauksessa

Autoklinikalla ympäristövastuu on tärkeä osa kaikkia toimintamallejamme. Pyrimme minimoimaan ympäristöhaitat ja edistämään kestävää kehitystä. Tämä tarkoittaa, että korjaamme tuulilasin aina, kun se on mahdollista, emmekä vaihda osia turhaan. Lisäksi kierrätämme vanhat osat huolellisesti ja lajittelemme jätteet asianmukaisesti.

Autoklinikalla noudatetaan neljää kestävän kehityksen kannalta tärkeää osa-aluetta: varaosien käyttö, energian kulutus, jätteiden käsittely ja vastuullinen kemikaalien käyttö. Kun tuulilasi korjataan Autoklinikalla, voit olla varma, että työ tehdään mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Muut toimenpiteet tuulilasin korjauksen yhteydessä

Tuulilasin korjauksen yhteydessä on hyvä hetki myös tarkistaa tuulilasin kuntoon vaikuttavat osat, kuten pyyhkijänsulat. Kuluneet sulat voivat naarmuttaa uutta tuulilasia ja heikentää pitkällä tähtäimellä ajonäkyvyyttä. Autoklinikalla voimme pyydettäessä hoitaa pyyhkijänsulkien vaihdon osana tuulilasin vaihtoa.

Ota yhteyttä!


Kaipaatko apua autosi pelti- tai tuulilasivaurion hoidossa? Ota yhteyttä Autoklinikan asiakaspalveluun p. 020 773 7437 tai asiakaspalvelu@autoklinikka.fi. Voit varata ajan myös verkossa


Lisätietoa Autoklinikasta

Autoklinikka on vahinkokorjaamo, jossa autosi pelti- tai tuulilasivaurion korjaaminen sujuu helposti. Korjaamme kaikki automerkit niiden ikään tai kokoon katsomatta ja olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden kumppani. Valtakunnallinen palveluverkostomme kattaa lähes 60 pistettä ympäri Suomen. Peltiseppämme ja muu henkilökuntamme on harvinaisen osaavaa porukkaa, joka välittää aidosti autostasi ja on ylpeä työnsä laadusta. Korjauttaessasi autosi pelti- tai lasivaurion Autoklinikalla voit olla varma, että se tehdään aina myös ympäristöä kunnioittaen. www.autoklinikka.fi