Tiedotteet 14.09.2018

Lauantaina 29.9. kilpaillaan taskuparkin Suomen mestaruudesta Autoklinikan järjestämässä Pysäköintipäivä-tapahtumassa Espoon Tapiolassa. Kisailemaan voi ilmoittautua Pysäköintipäivän nettisivuilla.Pysäköinti aiheuttaa monille autoilijoille päänvaivaa, eikä omaan pysäköintitapaan tule aina kiinnitettyä tarpeeksi huomiota. Turvallisen pysäköinnin edistämiseksi kolarikorjaamo Autoklinikka on julistanut syyskuun viimeisen lauantain kansalliseksi Pysäköintipäiväksi.

– Vahinkoja tapahtuu parkkialueilla yleisimmin peruutustilanteissa. Pysäköintialueella liikkuminen onkin taitolaji, johon haluamme teemapäivän avulla kiinnittää autoilijoiden huomiota, sanoo Pentti Oksanen Autoklinikalta.

Etenkin taskuparkin tekeminen nostaa kylmän hien otsalle varsinkin kokemattomammilla kuljettajilla. Siksi jo autokoulussa keskitytään taskuparkin harjoitteluun sekä teoriassa että käytännössä.

– Usein kuljettajan, joka kokee taskupysäköinnin hankalaksi, voi olla vaikea hahmottaa auton ulottuvuuksia ja liikeratoja. Tämän vuoksi harjoitteleminen on turvallista aloittaa ajosimulaattorilla. Taskuparkin tekeminen on erittäin hyödyllinen taito, joka karttuu toistojen myötä, Sampsa Lindberg CAP-Autokoulusta sanoo.

Taskuparkin Suomen mestarille luvassa 500 euron matkalahjakortti

 Autoklinikka järjestää taskuparkin SM-kisat lauantaina 29.9.2018 klo 13-15.30 kauppakeskus Ainoan pysäköintialueella Espoossa, Sokos Hotel Tapiola Gardenin edustalla. Kilpailuun voi ilmoittautua Autoklinikan nettisivuilla osoitteessa www.autoklinikka.fi/pysakointipaiva.

– Maineen ja kunnian lisäksi maamme ensimmäiselle taskuparkin Suomen mestarille on luvassa 500 euron arvoinen matkalahjakortti. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös muita mukavia palkintoja, Oksanen kertoo.

 Tapahtumassa nähdään myös työnäytöksiä, kun Autoklinikan koukkuoikaisuun erikoistuneet peltisepät näyttävät, kuinka henkilöauton pienet lommot voidaan korjata maalaamatta aikaa, rahaa ja ympäristöä säästävällä PDR-menetelmällä. Monet kyseisellä menetelmällä korjattavat vauriot ovat nimenomaan parkkipaikoilla syntyneitä pieniä kolhuja. Myös yleisö pääsee haastamaan omia parkkeeraustaitojaan CAP-Autokoulun ajosimulaattorilla.

– Autoklinikan nettisivuilta löytyvän testin avulla voi nyt jo selvittää, miten hyvin pysäköintisäännöt ovat teoriassa hallussa. Pysäköintipäivänä voi tulla ajosimulaattorin avulla kokeilemaan, vastaavatko teoriataidot käytäntöä, Oksanen vinkkaa.

 Lisätietoja:
Pentti Oksanen, Autoklinikka-yhtiöt Oy
Puh: +358 400 339 920, email: poksa@autoklinikka.fi

www.autoklinikka.fi/pysakointipaiva