Tiedotteet 21.06.2016

Autoklinikka-yhtiöt Oy on ostanut franchising-kumppaninsa Automaalaamo Esa Eronen Oy:n liiketoiminnan. Alansa johtaviin toimijoihin Lahdessa yli 20 vuoden ajan kuuluneen kolarikorjaamon ja automaalaamon kaikki työntekijät siirtyvät kaupan mukana ostajan palvelukseen.

Suomen suurimmaksi yksityiseksi vauriokorjaamoketjuksi viidessä vuodessa kasvanut Autoklinikka-yhtiöt toteuttaa strategiaansa kasvaa koko alan johtavaksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Yhtiö on laajentunut myös yritysostojen kautta, joita se on tehnyt nyt kymmenen. Päijät-Hämeen alueella toimivan Automaalaamo Esa Eronen Oy:n osto on Autoklinikan toimitusjohtaja Patrik Puskalan mukaan luonnollinen askel yhtiön kasvusuunnitelmassa: ”Aloitimme Esa Erosen täyden palvelun korjaamon kanssa kumppanitoiminnan jo aiemmin keväällä, mutta huomasimme, että yritysosto on molemmille osapuolille luonteva kehitysaskel perinteikkään korjaamon luotsaamiseksi seuraavalle tasolle. Pääsemme nyt täysipainoisesti investoimaan Lahden toimipisteemme kehitykseen.”

Vuonna 1995 perustetun Automaalaamo Esa Eronen Oy:n vuotuinen liikevaihto on noin miljoona euroa ja työntekijöitä on 8. ”Vauriokorjaus maalauksineen on autoalan nopeimmin kehittyviä osa-alueita. Pärjätäkseen yhä enemmän teknistä osaamista ja tietotaitoa vaativassa kisassa, on hyvä liittoutua osaksi suurempaa kokonaisuutta. Päästessämme osaksi Suomen rivakammin ja kannattavimmin kasvavaa vauriokorjausketjua, ovat voittajia työntekijöidemme lisäksi myös toimialueemme vakuutusyhtiöt ja autonomistajat”, kertoo Esa Eronen, joka yrityskaupan jälkeen jatkaa Autoklinikan Lahden toimipisteen vetäjänä.

Autoklinikka on ylläpitänyt yli 20 %:n vuotuista kannattavaa kasvuaan hallituin yritysostoin, joita on viidessä vuodessa tehty jo kymmenen.

”Kansainvälisesti katsottuna Suomi on vauriokorjaamisalan pirstaleisesta markkinarakenteesta johtuen vielä alhaisella kehitysasteella. Noin 200 merkkikorjaamon lisäksi markkinoilla toimii yli 500 yksityistä korjaamoyrittäjää. Osaamisvaatimusten kasvu ja vakuutusyhtiöiden pyrkimys kirjavan kumppaniverkoston harventamiseen ohjaavat kuitenkin alan keskittymistä”, taustoittaa Puskala ja lisää, että Autoklinikka tulee olemaan tämän keskittymisen ytimessä.